Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bukhatja a Párbeszéd és a Momentum az állami támogatást

Szerző: | 2018. december 14., 11:26 | Belföld

Az Állami Számvevőszék logója (Forrás: Állami Számvevőszék)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Állami támogatás nélkül maradhat a Párbeszéd és a parlamenten kívüli Momentum. Az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) ugyanis olyan jelentéstervezetet kapott a két párt, amely szerint nem tudtak szabályszerűen elszámolni a kampánypénzek költésével – írta ma az Index. Mindezt azért, mert elérhetetlenek az ÁSZ ellenőrei számára. Ezért kezdeményezték a költségvetési támogatásuk felfüggesztését.

Azt, hogy a Momentum költségvetési támogatásának felhasználása nem volt átlátható és elszámoltatható, a számvevőszék arra alapozta, hogy a Momentum nem adta oda az ellenőröknek az adatokat, a közreműködési kötelezettségét pedig nem teljesítette. Emellett azt is felrótták a pártnak, hogy elérhetetlen a székhelyén, ami lehetetlenné teszi az ellenőrzést. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az állításokat válaszlevelében visszautasította. Azt írta, a párt ugyan egy másik címre költözött, de a pártigazgató erről tájékoztatta az ÁSZ-t. Fekete-Győr azt is állította, hogy többször keresték a számvevőszéket, hogyan adhatnák le a kért adatokat, de megkereséseikre nem válaszoltak.

Az Index szerint a Párbeszédnél is székhelyváltozás miatt állapítottak meg a szabályszerűtlen kampánypénz-felhasználást. Kocsis-Cake Olivio pártigazgató a portálnak azt mondta, hogy az új székhelyet időközben bejegyezték, és még ezen a héten elküldenek az ÁSZ-nak minden elszámolást.


HIRDETÉS

A lap emlékeztet: a Jobbik már a választás előtt konfliktusba keveredett a Domokos László volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Állami Számvevőszékkel. A pártot 663 millió forintos büntetéssel sújtotta, más pártokat pedig szabálytalan irodabérlés miatt kaptak büntetést.

Címkék: Állami Számvevőszék, ÁSZ, Fekete-Győr András, Kocsis-Cake Olivio, Momentum, Párbeszéd


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest