Index: nyomozók mentek a Fidesz volt országgyűlési képviselőjéért

Index: nyomozók mentek a Fidesz volt országgyűlési képviselőjéért

Ódor Ferenc (Fotó: Fidesz.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozók szállták meg kedden az encsi járási hivatalt – tudta meg az Index. Információik szerint a járási hivatal vezetőjét, a fidesz egykori országgyűlési képviselőjét, Ódor Ferencet a hivatal parkolójában teperték le, és megbilincselve mentek vele be a hivatalba.

A hivatal egyik munkatársa azt mondta a lapnak, hogy nem rendőrök voltak, de elismerte, hogy megtörtént az eset.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség és a TEK is azt közölte, hogy nem ők voltak, az ORFK viszont a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította az Indexet. Ők még nem válaszoltak.

Közben az Index szerint a hivatal egyik ebédelő munkatársát is őrizetbe vették, az üggyel kapcsolatban összesen hat személyt.

A Központi Nyomozó Főügyészség később az Index kérdésére azt írta, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Azt nem erősítették meg, hogy hat személyt vettek őrizetbe.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár az MTI szerint arra utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.