Vége a Zoom.hu-nak

Vége a Zoom.hu-nak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője az újság működtetését a mai nappal befejezi, és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul  - közölte a portálon Dosek Rita, a cég tulajdonos-ügyvezetetője. 

A mindössze két mondatos kommünikét egy hosszabb, a Zoom.hu megbízott főszerkesztője, Farkas Csilla által írt búcsúzással együtt tették közzé.

“A tulajdonosi döntést a szerkesztőség csak elfogadni tudja, és sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását. A Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették. Elhivatottságuknak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az elvárt és a korábban ismert egyedi látogatószámokat jelentősen meghaladva – a portál az egyik legsikeresebb időszakát élte. A Zoom.hu impresszumára kattintva olvashatóak az igazán fontos értékei az oldalnak, mind szakmailag, mind emberileg. Megtisztelő volt ennek a szerkesztőségnek a tagja lenni, hálával tartozom a Zoom.hu csapatának!

A szerkesztőség a további kitartás reményében búcsúzik a még létező független sajtótól.”

- írta a kollégái nevében Farkas Csilla. 

A Zoom egyik neve említésének mellőzését kérő munkatára lapunknak elmondta: ma értesültek róla, azonnali hatállyal vége.  "Fogyatkoztunk, így gondoltuk, hogy lesz valami, ám voltak ígéretek, amiből semmi nem valósult meg" - fejtette ki munka nélkül maradt kollégánk. 

Korábbi sajtóhírek szerint a Zoom-nál az elmúlt hónapokban többször csúsztak a fizetések, volt olyan, hogy a dolgozóknak nem utaltak, hanem készpénzben adták oda járandóságukat. Személycserékre is sor került: augusztusban távozott Murányi András hírigazgató, akit nem sokkal később követett Kustánczi Norbert főszerkesztő. Szeptemberben további újságíróktól vált meg a hírportál. Az utóbbi hetekben ugyanakkor pozitív hírek is érkeztek a Zoom háza tájáról, ugyanis új munkatársakat kerestek, a dolgozókat pedig biztosították afelől, hogy a működés anyagi feltételei adottak.  

https://mno.hu/belfold/a-nemzet-lap-es-konyvkiado-kft-kozlemenye-2459172

A Magyar Nemzet áprilisi és a Heti Válasz augusztusi beszántása után a Zoom.hu a harmadik, kormánytól független sajtóorgánum, amely tulajdonosi döntés értelmében kénytelen beszüntetni működését. A Zoom.hu-t Tarjányi Péter alapította, aki biztonságpolitikai szakértőként, íróként és üzletemberként ismert. A 2017 nyarán elindított hírportál első főszerkesztője a Velvet.hu korábbi főszerkesztője, Zappe Gábor lett, aki azonban pár hónappal később közös megegyezéssel távozott a portáltól. Őt követte Kustánczi Norbert. Tarjányit egyébiránt idén januárban elsőfokon két év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék egy 2010-es csalási ügy miatt. Bűntársával együtt 440 millió forint megfizetésére is kötelezték. 

Címkék: Zoom