Kilépett Székely Sándor a DK frakciójából

Kilépett Székely Sándor a DK frakciójából

(Fotó: Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilépett a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőcsoportjából Székely Sándor – vette észre a változást a parlament honlapján a 24. A kilépés még a karácsony előtti utolsó munkanapon, december 21-én történt, másnaptól független képviselőként folytatja a munkát Székely.

A lépésnek máshol, így akár Székely Sándor Facebook-oldalán, akár a DK felületein semmi nyoma nincs. A portál próbálta utolérni Székelyt, de nem reagált. A Gyurcsány-párt pedig csak szűkszavúan annyit közölt: „Minden válás utólag is minősíti a kapcsolatot, mi szépen akarunk elválni egymástól, Székely Sándornak jó munkát kívánunk.”

Székely a DK és a Szolidaritás megállapodásának révén került fel a Gyurcsány-párt listájára, onnan szerzett parlamenti mandátumot. Ő volt az, aki a mostani kormányellenes tiltakozáshullámban meghirdette 2019. január 2-ára az újabb nagy tüntetést, de pár nap múlva lefújták ezt az eseményt. (Helyette január 5-én lesz demonstráció ellenzéki pártok, civilek és szakszervezetek részvételével.)

Így már összesen kilenc független képviselő ül az Országgyűlésben.