Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Milliárdért bérelne szakorvosokat a szolnoki kórház

Szerző: | 2019. január 03., 16:26 | Belföld

Közbeszerzéssel keresnek kardiológust, érsebészt és mellkassebészt.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel kétmilliárd forintért keres szakembereket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet – derült ki a 24.hu összeállításából. Az intézménybe a következő négy évre várnak külsősöket, többek között kardiológust, érsebészt, mellkassebészt és sebészeti ügyeletes szakorvost.

HIRDETÉS - AIP

A 24.hu még október végén érdeklődött az Állami Egészségügyi Eszközkezelő Központnál (ÁEEK), hogy miért van szükség a külsős megbízásokra, válaszokat viszont nem kaptak. A lap közérdekűadat-igényléséből kiderült viszont, hogy a 2018. január 1. és november 15. közötti időszakban 101 érvényben lévő, külsős szerződés volt, amiből tíz lépett túl az évi ötmillió forintos értékhatáron, tizenegy pedig a közbeszerzési értékhatáron. Azt viszont nem lehet megállapítani, melyik szakterületen foglalkoztatják a legtöbb külsős szakembert. A 101 megbízásból ugyanakkor 16 urológiai ellátásra, 12 sebészeti tevékenységre, 9 a gyermekeket érintő tevékenységre, 8 neurológus szakorvosi ügyeleti tevékenységre, 5 pedig triázsfeladatok ellátására vonatkozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Évi 970 millió forintot kap a COR-A Egészségügyi Zrt. intervenciós kardiológiai feladatokra. A szerződés lejártakor viszont a munkaállomás átkerül a kórház tulajdonába. Az Avas Egészségügyi Centrum Kft.-nek évi 445 millió forint jut DSA (angiológiai) szolgáltatásokra, míg a Mamma Diagnosztikai Zrt.-nek 104 millió forint mammográfiás szolgáltatásokra.

A Magyar Államkincstár friss adatai alapján a Hetényi Géza Kórház az ország egyik legeladósodottabb egészségügyi központja, kifizetetlen számláinak összege pedig novemberre 2,357 milliárd forintra nőtt. A 24 szerint egyébként összesen nagyjából 1,8 milliárd forintért bérelne szakorvosokat az intézmény.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ÁEEK, Állami Egészségügyi Eszközkezelő Központ, egészségügy, Hetényi Géza Kórház


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest