Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Leszavazta a túlóratörvényt a szombathelyi közgyűlés

Szerző: | 2019. január 08., 16:16 | Belföld, Featured

Szombathely (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombathelyi önkormányzati cégeknél még „önkéntesen” sem lehet 400 órás túlmunkát végezni – határozott a helyi ellenzék javaslatára a közgyűlés. Ezzel a település csatlakozott Szegedhez, Salgótarjánhoz és Dombóvárhoz, ahol már korábban is elutasították a túlóratörvény alkalmazását.

HIRDETÉS - AIP

Ugyan a legtöbb, tíz képviselővel a Fidesz-KNDP rendelkezik, de velük szemben a baloldalon is áll kilenc ember, továbbá egy jobbikos és egy civil politikus. A Nyugat.hu tudósítása szerint a keddi ülésen meg sem jelentek a kormánypárti képviselők, az előterjesztést viszont megszavazta mind Balassa Péter (Jobbik), mind Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria).

Publicus Intézet: növelte az elégedetlenek táborát a rabszolgatörvény | Magyar Hang

Az elmúlt hónapban drasztikusan, 41 százalékról, 30 százalékra, 11 százalékponttal csökkent azok aránya akik elégedettek a hazánkban zajló folyamatokkal. Pontosan ugyanilyen arányban, 53 százalékról 64 százalékra növekedett az elégedetlenek aránya. Ez derül ki abból az ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásból, amit a Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített december 13-19 között, a túlóratörvény parlamenti szavazása után – és amelynek első részét, amiről lapunk is beszámolt, még karácsony előtt kiadták.

A közgyűlés így felszólította a térség parlamenti képviselőjét, Hende Csabát, hogy hasson oda a túlóratörvény visszavonása érdekében. „Új helyzet van Szombathely politikai életében” – jegyezte meg a történtek kapcsán Puskás Tivadar kormánypárti polgármester, aki beszédében jobbára azt ismételgette, hogy politikai hangulatkeltésről van szó, a cégek pedig nem kívánnak túlórát növelni.

Történelmi esemény volt ez abban az értelemben, hogy egy fideszes város elveszítette a többségét – vélekedett a baloldali Nemény András. A jobbikos Balassa Péter is úgy látta, hogy mindez mérföldkőnek számít, szerinte szakmai alapokon sikerült felülemelkedni a pártpolitikán. Összefogással megroppantható a Fidesz-rezsim – mondta.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Balassa Péter, Molnár Miklós, Nemény András, Puskás Tivadar, Szombathely, túlóratörvény


Pegasus

Pegasus

Tagadom, hogy tagadnom kellene, hogy majd tagadni fogom, hogy letagadtam, hogy lett volna bármiféle letagadnivalóm, amit tagadni lehet. Ezzel zárom sajtótájékoztatómat, köszönöm figyelmüket.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest