Sírból bányászták elő Gyárfás és Portik beszélgetéseinek hanganyagát

Sírból bányászták elő Gyárfás és Portik beszélgetéseinek hanganyagát

Gyárfás Tamás (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új bizonyítékok kerülhettek elő a Fenyő-gyilkosság ügyében: a Farkasréti temetőben egy sírban bukkantak rá a nyomozók azokra a hanganyagokra, amelyek Gyárfás Tamás és Portik Tamás közötti beszélgetéseket tartalmazzák. Az információk szerint a felvételeken elhangzottak megerősítik az egykori úszószövetségi elnök elleni gyanúsítást.

A kormánypárti Magyar Időknek kiszivárogtatott információk szerint hatalmas mennyiségű anyagról van szó, hiszen a különböző hanghordozón rögzített felvételek a Portik és emberei által az elmúlt húsz évben felvett beszélgetéseket tartalmazzák.

A Gyárfás elleni gyanúsítás szerint az egykori naptévés bujtotta fel az alvilág egyik ismert figuráját, Portik Tamást, hogy ölesse meg a Gyárfással üzleti vitába keveredett Fenyő János médiamogult. Ezzel párhuzamosan született gyanú szerint Portik bízta meg a szlovák állampolgárságú Jozef Rohác-ot a gyilkosság végrehajtásával.

Rohác állítja: ő ölte meg Prisztást | Magyar Hang

Jozef Rohác a Nemzeti Nyomozó Irodán tett részletes vallomásában elismerte kedden, hogy ő gyilkolta meg 1996-ban Prisztás Józsefet, nem pedig az a Hatvani István, akit emiatt 2016-ban jogerősen elítélt a bíróság - írja az Index.

A lap az ügy kapcsán megszellőztette, hogy egy általuk meg nem nevezett szocialista politikus is érintett lehet az ügyben. A szocialisták erre reagálva közleményt adtak ki, amely szerint „a mai MSZP-nek annyi köze van Dósa István Andráshoz, mint Dózsa Lászlónak az ’56-os forradalomhoz. Egyébként nagyon helyesnek tartjuk, hogy a rendőrség végzi a feladatát, bárcsak a köztelevízióban is ezt tette volna” - közölte a párt.

A szocialista politikus azzal került a sajtó figyelmének középpontjába, hogy a lefoglalt hangfelvételek egy részét nála találták meg a hatóságok. Az is felvetődött, hogy a szocialista politikus zsarolhatta meg idén a hanganyagokkal Gyárfás Tamást.