Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A nemzeti ünnep előtt egy nappal sztrájkol az MKKSZ

Szerző: | 2019. január 17., 12:30 | Belföld, Featured

Fotó: Facebook/Csalódott Családok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Március 14-én tartja meg országos sztrájkját a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a hozzá csatlakozó érdekképviseletek, ha nem sikerül megállapodni követeléseikről a kormánnyal – írtja a Hvg.hu. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a szervezet csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: szerdán tájékoztatta Orbán Viktort arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően előkészítették a munkabeszüntetést, és kérte a miniszterelnököt, hogy jelölje ki azokat, akik tárgyalnak majd az érdekképviseletekkel.

HIRDETÉS - AIP

A tárgyalásokon a szakszervezetek az érintett munkavállalók szociális, gazdasági és munkaügyi sérelmeit igyekeznek orvosolni, de a közszolgálat működőképességéért és a humán erőforrás megtartásáért is küzdenek – magyarázta Boros Péterné. A Munka törvénykönyvének rabszolgatörvény néven elhíresült módosítását sem tudják elfogadni.

A szakszervezeti vezető szerint a legfontosabb probléma a területen a tarthatatlan, követhetetlen, szakmailag értelmezhetetlen bérpolitika és az összekuszált bérrendszer, amelynek rendezésére kidolgozták és előterjesztették a javaslataikat. A követelések 200 ezer embert érintenek.

Országos sztrájkot hirdettek a közszolgálati dolgozók | Magyar Hang

A közszféra dolgozói úgy tűnik, megunták az őket érintő sorozatos negatív kormányzati intézkedéseket, illetve azt, hogy a kabinet egyszerűen semmibe vette a dolgozók jogaiért kiálló szakszervezeteket, amikor azok a rendkívül alacsony béreikről szerettek volna tárgyalni. Emiatt ősszel már voltak tiltakozások, és az sem segítette elő a megoldást, hogy az év végén tömeges leépítésekkel akarta az Orbán-kormány megoldani az ágazatban maradottak körülményeinek javítását.

Arról még nem született döntés, hogy milyen időtartamú lesz a sztrájk, és azt sem tudja még az MKKSZ vezetője, hogy hányan csatlakoznak majd a munkabeszüntetéshez – ennek felmérésére azonban jogszabály kötelezi őket. Borosné elmondta: azt, hogy mely ügyek intézését és mely hivatalokban nehezíti majd meg a sztrájk, majd csak ezután tudják közölni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Boros Péterné, MKKSZ, Orbán Viktor, sztrájk


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest