Szombathelyen kész az ellenzéki összefogás? A Jobbik szerint nem

Szombathelyen kész az ellenzéki összefogás? A Jobbik szerint nem

Nemény András (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombathelyen az országban elsőként megállapodást kötött az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítsanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson - értesült a 24.hu. Információik szerint a közös polgármesterjelölt az MSZP-s Nemény András lesz, aki tavaly tavasszal a parlamenti voksoláson 30 százalékot szerzett Hende Csabával szemben.

A portál azt is írta, hogy a választási megállapodás különlegessége, hogy a Jobbik is támogatja kívülről. Cikkük szerint a pártnak ugyanis nincs saját embere a 14 ellenzéki jelölt között, de úgy tudják, a térségből származó Bana Tibor várhatóan ott lesz a megállapodás pénteki bejelentésénél. Még azt is felvetik, nehéz eldönteni, hogy mit szól majd a tagság ahhoz, hogy a pártot várhatóan csak listás önkormányzati jelöléssel kompenzálják az együttműködéséért.

A Jobbik és az érintett ugyanakkor ezt cáfolta. Bana Tibor lapunknak elmondta, hogy vannak és voltak is természetesen egyeztetések Szombathelyen, de megállapodás még nem született. Eleve, a pártjukban különféle testületeknek kell dönteni arról, hogy kik lehetnek jelöltek, illetve arról is, hogy milyen egyezséget hagynak jóvá. Ez azt is jelenti, hogy Bana Tibor nem lesz azon a bizonyos pénteki sajtótájékoztatón.

A 24.hu úgy tudja, hogy az együttműködést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is támogatja. Viszlay Zoltán Fülöpné Pavelkovits Petra Lívia szerdán videóüzenetben jelentette be, hogy „a római kori kátyúkon és önkormányzati választásokon át együtt szökellik át” a 2019-es évet a többi ellenzéki párttal.