Leváltották Gajdics Ottót, Ballai Attila érkezett a helyére

Leváltották Gajdics Ottót, Ballai Attila érkezett a helyére

A Magyar Nemzet 2018. április 10-i, utolsó előtti címlapja (Fotó: Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gajdics Ottó helyett Ballai Attila lesz a Magyar Nemzetté átnevezett Magyar Idők új főszerkesztője – tudta meg az Azonnali.

A lap információi szerint kedd délben egy szerkesztőségi értekezleten jelentették be a változást. Ballai Attila azt mondta, hogy emelkedett, színvonalas Magyar Nemzetet akar csinálni, olyat, amilyen a lap régen volt.

A kormányzati gömböc mindent felfal | Magyar Hang

Az olvasók többsége a „nagy magyar valóságot” bemutató riportokat várja, a NER ezt fojtaná meg.

Ballai Attila eddig a Mediaworks Hungary Zrt. sportüzletág-igazgatójaként tevékenykedett. A G-nap után a Magyar Nemzet sportrovat vezetőjeként a teljes rovatával együtt felállt és átment az akkor már Liszkay Gáborék irányítása alatt álló Napi Gazdasághoz.

12.50-kor a magyaridok.hu-n meg is jelent a hivatalos bejelentés. Ebben azt írták, hogy Gajdics Ottó a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány portfólióján belül kap új fontos pozíciót. Nem sokkal később az egykori MSZP-székházban tűnt fel a volt főszerkesztő.

Gajdics Ottó az egykori MSZP-székházban tűnt fel | Magyar Hang

Ott székel a Szabad Föld című lap is.

Ballai Attila a bejelentés után röviden nyilatkozott az Azonnalinak.
– Konzervatív, nemzeti elkötelezettségű napilapot szeretnék híven a hagyományaihoz, ami nem enged sem a bal-, sem a jobboldali szélsőségek nyomásának – mondta. Kérdésre válaszolva hozzátette:
„Természetesen kormánypárti lapot jelent, fogalmazhatunk így is”.

Arról is beszélt, hogy mindenképpen embereknek és olvasóknak, nem pedig szavazóknak fogják írni a lapot, és nem is az emberek felének vagy kétharmadának írnának, hanem „mindenkinek, akinek nem célja a békétlenség”. Szerinte a századiknak már olyannak kell lennie, a kétszázadiknak meg mindenképpen, mint amilyet szeretne.

Azt is mondta, hogy visszahozná a Nemzetre korábban jellemző „mértéktartást, józan hangot, eleganciát, emelkedettséget”. Arra a kérdésre, hogy ezek szerint ez a Magyar Időkre nem volt jellemző, így válaszolt: „Én most lépek be a Magyar Nemzethez, nagyon nem lenne elegáns, ha a Magyar Időket vagy az ott dolgozó kollégákat minősíteném.”

És, hogy mi lesz, ha mondjuk Rogán Anntal odatelefonál? „Ilyet nem mondok, hogy külső befolyásnak nem engedek, hiszen az életünk arról szól, hogy azoknak engedünk. Várom ezeknek a külső befolyásoknak a tartalmát, a mennyiségét, a minőségét, nem feltétlenül a politikából, hanem az életből, aztán majd meglátjuk.Ostobaság lenne azt mondani, hogy bezárkózunk! Nyilván fogunk engedni külső hatásoknak, csak szelektálni kell közülük.”

Szombaton jelentették be, hogy szerdától Magyar Nemzet néven jelenik meg a Magyar Idők. „A Magyar Idők napilap nevet vált, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni” – így kezdődött a Magyar Idők olvasóihoz szóló közlemény a lap szombati számában. „A névváltoztatás nem érinti a lap tartalmát, a formátumát, az árát és a kiadó személyét (Magyar Idők Kiadó Kft.). A Magyar Nemzet a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is” – írták.

Hétfőn jelent meg egy interjú Varga Istvánnal, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) akkor még kuratóriumi elnökével (ahová a Magyar Idők is tartozik november óta), melyben többek között arról beszélt, hogy „igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok.” Hozzátette: keresztény és kormánypárti ember létére ő is inkább Élet és Irodalmat járat, Magyar Narancsot, olvas és a napot Népszavával kezdi. Arról is beszélt az Echo és a Hír Tv-re utalva, hogy „nem azt szeretném látni, hogy Magyarország felett felhőtlen az ég”, hogy minden szép és jó, „és mindenki jól szerepelt, és a kormánynak csak hibátlan döntései vannak. (…) Ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más. Na, ebben kéne változtatni.”

Aztán, miután a nem kormánypárti sajtó felkapta az interjút, néhány órával később érkezett a hír, hogy Varga István lemondott.