Dobrev Klára áll a DK EP-listája élén

Dobrev Klára áll a DK EP-listája élén

A DK jelöltjei (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezeti a Demokratikus Koalíció pénteken közzétett EP-listáját. A pártelnök az első három közt sem szerepel, tehát ezúttal valóban nem őt szánják húzónévnek. Öt évvel ezelőtt még Gyurcsány állt az EP-lista élén, igaz, egyértelművé tette, hogy nem szeretne Brüsszelbe menni. Le is mondott helyéről, így Molnár Csaba és Niedermüller Péter vehették fel a mandátumokat.

Idén a második helyen ismételten Molnár Csabát találjuk, míg a harmadik Rónai Sándor. „Tavasszal ők készülnek megvédeni az európai álmot, az Európai Egyesült Államokat” – fogalmazott Facebook-oldalán a Gyurcsány-párt. Az elnök azt korábban már egyértelművé tette, hogy nem közös listában gondolkodnak. Az MSZP és a Párbeszéd állíthat együttesen listát, és elindul külön a Jobbik, az LMP és a Momentum is.

Molnár Csaba úgy mutatta be pénteken Dobrevet, mint a párt alapító tagját, négy nyelven beszélő jogászt, közgazdászt, uniós fejlesztéspolitikai szakembert és nőt. Azt nem tudni, hogy bejutás esetén valóban Brüsszelbe távozik-e, szemben férjével, aki továbbra is a belpolitikára kíván koncentrálni. A DK-lista negyedik helyét egyébként Ara-Kovács Attila, az ötödiket pedig Horváth Jácint kapta. Öt éve a negyedik az azóta elhunyt Kakuk György volt, míg az ötödik Kerék-Bárczy Szabolcs.