A „Juncker-plakátok” miatt nem fogadják Stuttgartban Szijjártót

A „Juncker-plakátok” miatt nem fogadják Stuttgartban Szijjártót

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Leszerelési Értekezletén Genfben 2019. február 25-én. (Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baden-Württemberg kormánya lemondta Szijjártó Péter péntekre tervezett stuttgarti látogatását az „európai értékeket sértő” magyar plakátkampány miatt – szúrta ki a német dpa hírügynökségen megjelent tartományi kormányfői bejelentést a hvg.hu.

Winfried Kretschmann miniszterelnök még kedden jelezte: „A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket.” Sajtóinformációk szerint az egyébként zöldpárti tartományi kormányfő hivatalában komoly vita előzte meg a döntést.

A látogatás mindkét oldalról leginkább gazdasági jelentőségű lett volna, ez a német tartomány többek között a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája; Európa legfejlettebb régióinak egyike, számos a világpiacot saját területükön vezető cégek otthona.

Szijjártó Brüsszelben: vétózunk is, meg nem is | Magyar Hang

Svájccal és az Arab Ligával is aláírjuk az egyezményt, a Budapest Folyamat esetében viszont más a helyzet.