Megint egymásnak esett Márki-Zay Péter és a vásárhelyi Fidesz

Megint egymásnak esett Márki-Zay Péter és a vásárhelyi Fidesz

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánypárti sajtó tegnap állt elő egy történettel, miszerint a Hódmezővásárhelyet vezető Márki-Zay Péter áron alul játszhatott át egy belvárosi lakást az egyik szocialista önkormányzati képviselő lányának. A Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője szerint a 8,4 millióra értékelt ingatlan végül 5 millióért, vagyis 40 százalékos kedvezménnyel került az új tulajdonoshoz. Hegedűs Zoltán egy tavaly decemberi szerződést is bemutatott, amelyen rajta van a polgármester kézjegye.

Márki-Zay Péter ugyanakkor azt állítja, hogy a lakás értékesítéséről, és annak részeteiről is a fideszes városvezetés döntött még 2017-ben. Azt írta Facebook-oldalán, hogy a lakást Almási István - a város korábbi, már elhunyt polgármestere - közbenjárására adták bérbe 2017 májusában. A fideszes közgyűlés jelölte ki értékesítésre, és a fideszes vezetés ajánlotta fel az elővásárlási jogot a bérlőnek még 2017 szeptemberében. Az értékbecslő által megállapított árból is a fideszes közgyűlés szavazott meg 20+20 százalékos kedvezményt.

„A fideszes vezetéstől megörökölt szerződést a ránk hagyott irathalmaz feldolgozásakor már nem volt módunk sem módosítani, sem aláírását megtagadni" - közölte a polgármester, hozzátéve: épp ő kifogásolta az indokolatlan 40 százalékos kedvezményt.

A polgármester a fideszes Hegedűs Zoltán ellen a rágalmak miatt jogi lépéseket tesz. Hegedűs Zoltán ugyanakkor feljelentést tesz Márki-Zay Péter, az MSZP-s alpolgármester, illetve az érintett szocialista képviselő ellen.