Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hatott a tiltakozás: az Aldiban is kapható lesz a Magyar Hang

Szerző: | 2019. március 11., 12:42 | Belföld

Magyar Hang az Aldiban – egy olvasónk „felejtette ott”, ezzel is jelezve a német multinak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan lapunk hivatalosan nem értesült róla, de az Aldi hétfői közleményében azt írja, hogy áprilistól két másik kiadvány mellett a Magyar Hang is országszerte megvásárolható lesz mind a hálózat mind a 138 üzletében. Az áruházlánc döntéséről elsőként a Média1.hu számolt be.

HIRDETÉS - AIP

Az Aldi lépésére azt követően került sor, hogy lapunk fontolóra vette, beperli a bolthálózatot, mivel az áruházlánc nem volt hajlandó betenni kínálatába a 10 ezer körüli példányszámban elkelő Magyar Hangot.

Gyanúnk szerint politikai döntés állhatott a háttérben, hiszen a lényegesen kevesebb példányszámmal büszkélkedő Figyelőt például lehetett kapni a boltban. Többen jelezték is felháborodásukat az Aldi felé, és a beírtak a cég panaszkönyvbe, több olvasónk pedig úgy fejezték ki nemtetszésüket, hogy becsempésztek néhány példányt hetilapunkból az Aldi polcaira. A Magyar Hang állandó szerzője, Puzsér Róbert pedig a Facebookon próbavásárlással egybekötött látogatást hirdetett.

Az Aldi közleményében egyébiránt azzal indokolta a kialakult helyzetet, hogy „a sajtótermékek esetében az áruházlánc évente több alkalommal egyeztet a Lapker Zrt.-vel a magyarországi nyomtatott lapok értékesített példányszámaival kapcsolatban és ezek, illetve a Lapker Zrt. javaslatai, valamint fogyasztói elvárások alapján dönt az üzleteiben kapható sajtótermékek portfóliójáról”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Aldi, Magyar Hang


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest