Elcserélték Bayerék a lakást, majd a fia megszerezte a korábbi ingatlant is

Elcserélték Bayerék a lakást, majd a fia megszerezte a korábbi ingatlant is

Bayer Zsolt, Huth Gergely, Lovas István és Bencsik András a Sajtóklub felvételén (forrás: az ECHO TV Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bayer Zsolt fia vette meg azt az ingatlant, amit a publicista szeptemberben egy 49 négyzetméteres budai önkormányzati lakásra cserélt – derítette ki a 24.hu. Utóbbi az, ami a Várban található, a Magyar Nemzetnek nevezett napilap munkatársa pedig 32 ezer forintért bérli az önkormányzattól.

A publicista lakáscserével jutott az új ingatlanhoz, magától viszont csak annyit mondott, hogy egy budai agglomerációban lévő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott cserébe. A 24 kiderítette, hogy egy pilisszentkereszti faházról van szó, amit két hónappal az ügylet után máris megvett Bayer Zsolt fia. Az előtte lévő tulajdonos az a személy volt, aki korábban a szóban forgó budapesti, Úri utcai ingatlanban lakott.

A lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető. Miután a 24 megírta, hogy milyen olcsó bérleti díjat fizet Bayer, a publicista csütörtökre szűkkörű sajtótájékoztatót hívott össze az Úri utcai ingatlan elé. Itt az agglomerációban lévő ház értékét 26 millióra tette, és hozzátette, hogy az Úri utcai ingatlan felújítása 5-10 millió forint körül van.

Arra a kérdésre, melyik településen van az agglomerációs ingatlan, ekkor azt mondta: „Nem fogom megmondani, és nem azért, mert bármiféle takargatnivalóm lenne, arról, hogy milyen ingatlant ajánlottam fel, amit az előző bérlő elfogadott és alkalmasnak talált, hanem azért, mert ő – mint teljesen civil ember – nem hozható általam olyan helyzetbe, hogy őt is majd elkezdjék cseszegetni azzal, hogy mennyiért meg miért cserélte el.”

Bayer mégsem fizetett ötforintosokban Hadházynak | Magyar Hang

A kifizetésre már 5-600 kilogrammnyi aprópénzt gyűlt össze – mondta a Magyar Hangnak a publicista.

A 24 a sajtótájékoztató után rákérdezett, hogy a pilisszentkereszti ház volt-e a cserealap. Bayer először azt mondta, hogy nem, majd egy „az élet ilyen nehéz” átkötés után mégis elismerte ezt. A felvetésre, hogy a pilisszentkereszti faház azóta visszakerült a tulajdonukba, Bayer visszakérdezett: „És?” A 24 munkatársa érdeklődött, hogy visszavásárolták-e, mire csettintett egyet, és azt mondta, „nyert.” De szerinte az nem igaz, hogy a lakáscsere falból lett volna. „Elcseréltük a lakást, majd úgy döntött [a másik fél], hogy ő el fogja adni” – mondta.

Bayer Zsolt közben a blogján reagált az állításokra. A publicista azt írta: „Az egész ügylet során az ingatlanközvetítő és az ügyvédek útmutatásai alapján, a hatályos jogszabályokat teljes mértékben betartva jártam el. A budavári önkormányzatot semmilyen hátrány nem érte, ellenkezőleg, az önkormányzati vagyon az általam elvégzett felújítási, állagmegőrzési munkák után tízmillió forinttal nőtt. Az önkormányzati lakásért ugyanazt a bérleti díjat fizetem, mint bárki más, politikai hovatartozásától függetlenül.”