Ki adta le először az EP-induláshoz szükséges ajánlásokat?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most kezdődött az EP-választási kampány, de már versenyt futnak egymással a pártok, jelenleg éppen abban folyik a „küzdelem”, hogy kinek jött össze elsőként a májusi EP-választásokon a listaállításhoz szükséges 20 ezer aláírás.

A Jobbik közleménye alapján arról értesülhetett mindenki, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom hétfő reggel, az összes választáson indulni kívánó párt közül elsőként adta le az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat, vagyis többet, szám szerint 31 000 darabot. A párt egy videót is közzétett a leadásról.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Elsőként adjuk le az EP-választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat. Kövesd élőben!

Majd jött a hír a Fidesz-KDNP-től – egészen pontosan a Fidesz közösségi oldalára írták ki –, miszerint ők adták ma le elsőként az induláshoz szükséges számú ajánlást. Az Index kérdésére Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, természetesen nem állnak le, és folytatják az aláírások gyűjtését, amivel az emberek kiállnak Orbán Viktor hétpontos programja mellett, a bevándorlás megállításáért.

A versengésbe aztán beszállt a Momentum is, akik közleményben tudatták, hogy mindenhol folytatják az aláírások gyűjtését annak ellenére, hogy a pártok közül elsőként 36 óra alatt sikerült összeszedniük a szükséges 20 ezer szignót.

A Demokratikus Koalíció részéről Rónai Sándor szóvivő a Magyar Hang kérdésére azt mondta, hogy jól állnak, folytatják a gyűjtést és egy általuk meghatározott időpontban fogják leadni az íveket.