Habony Árpádék nemzetközi hírügynökséget indítottak

Habony Árpádék nemzetközi hírügynökséget indítottak

Habony Árpád az ibizai Heart klub reklámfilmjében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új nemzetközi hírügynökség indult V4 News Agency (V4NA) néven Habony Árpád befolyási övezetében – írta a Válasz Online. A központi médiaholding tavalyi bejelentése óta ez a legnagyobb kormányközeli sajtóprojekt: az üzem londoni székhellyel, félszáz újságíróval indul, és a magyar mellett angol nyelven is sugároz. A portál úgy tudja, a V4NA kiadójának tulajdonosai 57–40–3 arányban a New Wave Media Group Kft. (melynek legismertebb terméke az Origo), a Habony Árpád-féle Danube Business Consulting és – hogy a sztori még „államibb” legyen – Magyarország rendkívüli és meghatalmazott londoni nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A V4NA hétfőn kezdett életjelet adni magáról: elindult Twitter-csatornája, hírei megjelentek az Origo és más kormánylapok hírei között, az első értesülésük címe például: Itt a kapcsolat az Európai Néppárt és Soros között. A szlogenjük az, hogy „Hírek a V4-ről, a V4-től”, így lesz tudósítójuk Pozsonyban, Varsóban, Prágában de még Párizsban, Berlinben és Brüsszelben is.

A kormányzati gömböc mindent felfal | Magyar Hang

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány azt az ügyletet, amellyel a kormánypárti sajtót tömörítő Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) megszerzett egy sor médiacéget. Ez azt jelenti, hogy a lépést nem kell vizsgálnia sem a Médiatanácsnak, sem a Gazdasági Versenyhivatalnak. Kérdés, ezek után lehet-e bármi akadálya annak, hogy szó szerint állami, illetve kormánymédiáról beszéljünk esetükben.

A Válasz Online információi szerint a tekintélyes, 50 fős újságírói gárda egy része a Figyelő, valamint a Habony Árpádtól a Kesma ölébe hullott Modern Media Group (MMG) Zrt. „árváiból” verbuválódik, és a stábból sokan ki is költöznek emiatt. Úgy tudják, hogy vezetői feladatot kapott és Londonban folytatja például Leitner Attila, a Lokál című MMG-s kiadvány főszerkesztője.

A kormányzati médiaholding (amelyet leginkább Liszkay Gábor és Csermely Péter neve fémjelez) tavalyi létrehozását sokan hatalmi-politikai szempontból Habony Árpád vereségeként vagy térvesztéseként azonosították. A Válasz Online egyik forrása szerint Csermelyékben tényleg őszinte szándék van a habonyizmus több vadhajtásának (gátlástalan bulvárszemlélet, tényeket nélkülöző karaktergyilkosságok, hegyekben álló helyreigazítások) visszanyesésére, de a kampányguru az elmúlt évtizedben annyi győztes választást hozott a Fidesznek, hogy teljes kiszorulása a médiából lehetetlen.