Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tiborcz István már a 32. leggazdagabb magyar

Szerző: | 2019. május 09., 10:02 | Belföld

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nehéz a vagyonosok élete, ahhoz ugyanis, hogy valaki bekerüljön A 100 leggazdagabb című kiadvány élmezőnyébe, idén már legalább 110 milliárd forintra volt szükség. Ennyi pénze van a listán 10. helyen álló Szíjj Lászlónak, a Duna Aszfalt tulajdonosának.

HIRDETÉS - AIP

A Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerkesztette, idén 18. alkalommal megjelent listát továbbra is Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója vezeti, 360 milliárdos vagyonnal. A nemzet pénzügyi géniusza, az egykori gázszerelő Mészáros Lőrinc a második helyen végzett, az ő vagyonát 296 milliárd forintra becsülték a kiadvány szerkesztői. A harmadik Gattyán György lett, a Docler-csoport tulajdonosának vagyona – a becslés szerint – 280 milliárd forint.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A száz leggazdagabb magyar összvagyona a kiadvány szerkesztői által beszerzett 2018-as adatok és eredmények szerint 4632,9 milliárd forint volt. Ez 356,5 milliárdos gyarapodást (+8,3 százalék) jelent a 2018-as listán szereplők összvagyonához képest. Tíz évvel ezelőtt az összérték még csak 1613,8 milliárd forint volt. Az akkori listán 55 olyan tehetős ember szerepelt, akiket az idei névsorban már hiába keresni.

A vagyongyarapodás üteme jól láthatóan lassult, hiszen míg 2017 és 2018 között 899,2 milliárd forinttal nőtt az első száz összvagyona, addig a tavalyi és idei lista között már csak ennek kevesebb, mint fele, 356,5 milliárd forint volt a különbség.

Az idei 100-as listára öt új név került fel és ketten voltak olyanok, akik a korábbi években már megfordultak a leggazdagabbak között. Az utóbbiak közé tartozik Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. tulajdonosa, illetve az ingatlanfejlesztésben érdekelt Földvári Gábor.

Az újoncok közül a legelőkelőbb pozíciót Tiborcz István érte el. A kormányfő vejeként is ismert „ingatlanfejlesztő” 35 milliárd forintos vagyonával a 32. helyet foglalta el. (A kiadványban megjelent Befolyás-barométer friss listáján is a 22. helyre lépett elő.) A 33 éves Tiborcz lett az idei 100-as rangsor legfiatalabb résztvevője, rajta kívül csak Fazekas Bálint, az Euronics áruházláncot üzemeltető Vöröskő-cégcsoport igazgatója és résztulajdonosa számít igazán fiatalnak.

A leggazdagabbak közül negyvenen lépték át a 60 éves kort, 12-en pedig már a hetedik ikszen is túl vannak. Ennek ellenére többségük továbbra is aktívan részt vesz cégei irányításában.

A tízes lista:

 • 1.         Csányi Sándor 360 (milliárd forint)
 • 2.         Mészáros Lőrinc 296
 • 3.         Gattyán György 280
 • 4.         Demján Sándor örökösei 190
 • 5.         Bige László 170
 • 6.         Széles Gábor 165
 • 7.         Felcsuti Zsolt 160
 • 8.         Veres Tibor 145
 • 9.         Kasza Lajos 114
 • 10.       Szíjj László 110
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Csányi Sándor, gazdagok, leggazdagabb, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Tiborcz István


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

 • Tévút – Magyar Hang-ajánló
 • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
 • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest