Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Strache-botrány: Összehívták itthon a nemzetbiztonsági bizottságot

Szerző: | 2019. május 21., 13:18 | Belföld

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár kezet fog tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatójukon a Karmelita kolostorban 2019. május 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összehívta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülését a testület jobbikos elnöke az osztrák Heinz-Christian Strache megbukásáig vezető ügy miatt. Mirkóczki Ádám közleménye szerint pénteken délelőttre küldte ki a meghívót, hogy megvizsgálják a „Strache-botrány magyar vonatkozású szálait”. – Heinz-Cristian Strache a kiszivárgott videófelvételen többek között orosz befolyásról beszél, valamint „isteníti” Orbán Viktor sajtószabadságot korlátozó intézkedéseit – írta, ez pedig a Jobbik szerint nemzetbiztonsági kockázatokat is felvet hazánkra nézve.

HIRDETÉS - AIP

Ismert, az osztrák politikus egy ibizai hotelben rögzített videófelvétel szerint arról beszél egy magát az egyik orosz milliárdos oligarcha unokahúgának kiadó nővel még 2017-ben, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne saját magának és pártjának Ausztriában, mint amilyen Orbán Viktornak van Magyarországon. Az egyik legnagyobb osztrák lap felvásárlását javasolja az orosz befektetőnek; a médium támogathatná pártja kampányát, cserébe pedig később állami megrendelésekhez juthatnának. Ehhez Heinrich Pecina segítségét vette volna igénybe, ő az, aki itthon bezáratta a Népszabadságot, majd a teljes Mediaworksöt eladta Mészáros Lőrincnek.

A nemzetbiztonsági bizottságban fideszes többség van, így sok minden függ attól, hogy a kormánypárti politikusok egyáltalán elmennek-e az ülésre. Amennyiben ugyanis nem, akkor a testület határozatképtelen lesz, és ülést sem tud tartani. Ellenzéki kezdeményezésnél ilyen esetre bőven volt már példa.

Strache üzent: Harcolok! | Magyar Hang

Be akarja bizonyítani ártatlanságát a súlyos korrupciós ügybe belebukott Heinz-Christian Strache – a 444.hu vette észre, hogy a politikus Facebook oldalán írt erről. „Megtaláljuk azokat, akik a törvénytelenül felvett videók és az ellenem külföldről folytatott, mocskos kampány mögött állnak, és bebizonyítjuk az ártatlanságomat!”- írta. Hozzátette azt is, hogy ő ezért harcol.

Mirkóczki Ádám lapunknak elmondta, hogy egy ilyen súlyú ügyben a kormánypártoknak elemi érdeke lenne részt venni ezen az ülésen, bár az elmúlt években már bizonyították, hogy nem mindig eszerint cselekednek. A politikus egyébként az ügy tisztázására a bel- illetve külügyminisztérium képviselőit hívta meg, valamint az alájuk tartozó Alkotmányvédelmi Hivatalt, illetve az Információs Hivatalt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Heinz-Christian Strache, Mirkóczki Ádám, Nemzetbiztonsági bizottság


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest