Király Gábor cáfolja, hogy fideszes színekben indulna Szombathelyen

Király Gábor cáfolja, hogy fideszes színekben indulna Szombathelyen

Király Gábor (Fotó: Király Gábor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy a párt színeiben induljon el a szombathelyi polgármesterségért – számolt be róla a 24.hu. Az értesülést Király környezetéből is megerősítették, végleges döntés viszont még nem született. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa nemrég jelentette be visszavonulását a pályáról.

Frissítés: Király Gábor pénteken közleményt jelentetett meg hivatalos oldalán, ebben cáfolta a polgármesterjelöltségéről szóló híreket. Azt írta, hogy megalapozatlan, légből kapott hír jelent meg róla. „Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve” – fogalmazott. Azt ugyanakkor nem cáfolta egyértelműen, hogy felkérést kapott a Fidesztől.

A szombathelyi Fidesz régóta keresi az új jelöltet, miután a helyi szervezetet irányító Hende Csaba eltávolodott a várost 2010 óta vezető Puskás Tivadartól. A párt nemrég el is veszítette a közgyűlési többségét, miután Molnár Miklós alpolgármester viszonya a túlóratörvény után végleg megromlott a hatalmon lévőkkel. A helyi Fidesz közvélemény-kutatással igyekezhetett eldönteni, maradjon-e Puskásnál, vagy Illés Károly alpolgármestert, esetleg a fiatal jegyzőt, Balázsy Pétert támogassa.

Szombathelyen az ellenzék közös jelöltje, az Éljen Szombathely! színeiben Nemény András. Ő korábban arról beszélt lapunknak, szerinte a helyi fideszesek csak felülről várják Hende Csaba utasításait. Az Éljen Szombathellyel kapcsolatos hír, hogy a héten bejelentették, hogy a büntetőeljárás alá vont Czeglédy Csaba elindul a régi körzetében az önkormányzati választáson, vele szemben pedig nem indítanak jelöltet. Az érintett körzetben korábban az időközi választáson László Győző nyert, ő most nem fog egyéni képviselőként indulni, helyette az összefogás szimbólumaként a szövetség listájának első helyén kapott helyet – írta meg az ugytudjuk.hu.

„A fideszesek felülről várják Hende Csaba utasításait" | Magyar Hang

Jellemző, hogy bár a helyi Fidesz újra akar tárgyaltatni több kérdést, de egyes javaslatainkat közben elfogadták - erről beszélt a Magyar Hangnak a szombathelyi ellenzék polgármesterjelöltje, Nemény András. A napokban számolt be róla az Úgy Tudjuk, hogy a helyi fideszes polgármester, Puskás Tivadar újratárgyaltatja a közgyűléssel az ellenzéki képviselők által február 28-án elfogadtatott javaslatok egy részét.

Ahogy a 24.hu is említi, a korábbi élsportolók indítása nem ismeretlen a Fidesz részéről sem. Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász 2006 óta vezeti Győrt, míg Pécsen most Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót támogatják. Másoknál is felbukkannak időnként sportolók: Urbán Flóriánt a Jobbik támogatta Újpesten.

A baloldal után a Fidesz is ráfordulhat arra, hogy médiaszemélyiségeket vegyen rá az indulásra. A párt gyöngyösi polgármester-jelöltje például az a Klausmann Viktor lesz, aki annak idején a Szerencsekereket vezette. 2017 után az Echo TV-n vezetett műsor Tudakozó címmel. Korábban egyébként Orbán Viktor volt már a Szerencsekerék vendége, Keleti Györggyel és Mécs Imrével közösen. Orbánért akkor még három gyermeke szorított otthon.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.