Létrejöhet a teljes ellenzéki összefogás a fővárosban?

Létrejöhet a teljes ellenzéki összefogás a fővárosban?

A Jobbik megemlékezése (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jelenleg is folynak az egyeztetések arról, hogy a Jobbik is részt vegyen az ellenzéki együttműködésben. Az már biztos, önálló főpolgármester-jelöltet nem fognak állítani, ők is inkább az előválasztást támogatják. Azt szeretnék elérni, ha októberben már csak egyetlen jelölt állna szemben Tarlós Istvánnal, ezért később sem állítanak saját jelöltet az előválasztás győztesével szemben – tudta meg a Jövő Tv a Jobbik budapesti elnökétől, Bencsik Jánostól.

Az LMP fővárosi kongresszusának minapi döntése után Budapesten körvonalazódik egy MSZP-Párbeszéd-DK–Momentum–LMP-szövetség az őszi önkormányzati választásokra. A Jobbiknál eddig azonban nem lehetett tudni olyan döntésről a fővárosban, hogy megállapodnának a baloldali pártokkal. Utóbbiak egyébként korábban többször is úgy nyilatkoztak, Jobbik alacsony támogatottsága miatt Budapesten nincsen rájuk szükség ahhoz, hogy a kerületek többségében legyőzzék a kormánypártokat az önkormányzati választásokon.

Június elején közben a Jobbik, illetve az LMP elveszítette közös főpolgármester-jelöltjét; miután Puzsér Róbert bejelentette nem indul az előválasztáson, először az LMP, majd a Jobbik is megvonta a publicistától a támogatást.

Az őszi önkormányzati választások közeledtével egyre több településen alakul ki teljes ellenzéki összefogás a kormánypártok jelöltjeivel szemben, ám ettől függetlenül ez sehol sem garancia arra. Ahogy ugyanis az Azonnali nyomán lapunk is megírta, alighogy létrejött az ellenzéki összefogás Pécsett, miután az LMP közölte, nem tudják támogatni a közös ellenzéki polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát; a zöld párt így így kilép az összefogásból, és minden önkormányzati körzetben saját jelölteket indítanak, de polgármesterjelöltjük nem valószínű, hogy lesz.