Megsérült a futópálya, lezárták Ferihegyet

Megsérült a futópálya, lezárták Ferihegyet

(Fotó: Budapest Airport/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megsérült a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 13R/31L futópályájának felülete szerdán este 18 óra után, ezért a repülőteret lezárták - közölte az Airportál.hu.

A légiforgalmi szakportál értesülése szerint leállt az érkező és induló forgalom is budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

A pilótáknak az időjárásról és a repülőtérről aktuális információkat közlő jelentés, az úgynevezett ATIS este 18:30-as adásában az hangzott el, hogy a repülőteret lezárták, mert a futópálya felületén sérülés keletkezett. („Airport closed due to runway surface damage.”)

Szerdán este 18:45 perckor több érkező repülőgép is várakozott a repülőtér környezetében, a Ryanair Brüsszelből és Pisából érkező járatai kitérő repülőtérre mentek a várakozást követően. Az induló járatok eközben a termináloknál várakoznak.

Mint ismert, Ferihegyen a 2-es futópálya karbantartása miatt egypályás üzem van két hónapja.

Telefonon kerestük a repülőtér kommunikációs igazgatóját, Hardy Mihályt, ám nem sikerült elérnünk. A Budapest Airport weboldalán egyelőre semmilyen tájékoztatás nincs, az indulási és érkezési információknál azonban egyaránt egy óra körüli késéseket jeleznek, de több járatot töröltek.

Frissítés: Hardy Mihály az Indexnek megerősítette, hogy valóban lezárták a repülőteret rendkívüli pályakarbantartás miatt, ami este nyolcig tart majd.