Alex Soros: Alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz

Alex Soros: Alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz

A CEU latin nyelvű névtáblájának részlete a Nádor utcai épület homlokzatán (Fotó: CEU / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A CEU-t alapító Soros György fia, Alex Soros is beszédet mondott az egyetem diplomaosztóján, nem mellőzve az aktuálpolitikai megnyilvánulásokat sem. A HVG beszámolója szerint angol nyelven úgy fogalmazott, azért vesz részt a rendezvényen, hogy elismerésének adjon hangot a CEU egész közössége számára mindazért, amit ki kellett állniuk.

Többször is utalt a kormánypárti többség által elfogadott lex CEU-ra, azt mondta, hogy hiába állítja a magyar kormány, hogy az egyetem döntése volt a Bécsbe költözés, ez nem igaz. A CEU-t betiltották és elüldözték Magyarországról. Ezt pedig egy átfogó kampány részének nevezte, ami az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányul. Itt megemlítette azt is, ami jelenleg a Magyar Tudományos Akadémiával történik.

CEU-rektor: Ha Soros György nem létezne, Orbán Viktor kitalálta volna | Magyar Hang

Orbán Viktornak szüksége van egy ellenségre, hogy mobilizálja támogatóit - erről beszélt a Der Standardnak adott interjújában Michael Ignatieff, a CEU rektora. A HVG.hu szemlézte a beszélgetést, amelyben a rektor úgy fogalmaz a magyar miniszterelnökről, mint aki uralja a magyar politikai színteret, és akart egy ellenséget, amely elég nagynak és veszélyesnek tűnik, hogy harcolhasson ellene.

Alex

Soros szerint a CEU virágkorát éli majd Bécsben és szerte a

világban, ennek biztosítására feltőkésítik az egyetem

alapítványát. Mint fogalmazott, a magyar emberek érdekében

folytatott tevékenységüket sem adták fel. – Már alig várom a

napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz –

mondta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.