Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Alex Soros: Alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz

Szerző: | 2019. június 24., 17:04 | Belföld

A CEU latin nyelvű névtáblájának részlete a Nádor utcai épület homlokzatán (Fotó: CEU / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A CEU-t alapító Soros György fia, Alex Soros is beszédet mondott az egyetem diplomaosztóján, nem mellőzve az aktuálpolitikai megnyilvánulásokat sem. A HVG beszámolója szerint angol nyelven úgy fogalmazott, azért vesz részt a rendezvényen, hogy elismerésének adjon hangot a CEU egész közössége számára mindazért, amit ki kellett állniuk.

HIRDETÉS - AIP

Többször is utalt a kormánypárti többség által elfogadott lex CEU-ra, azt mondta, hogy hiába állítja a magyar kormány, hogy az egyetem döntése volt a Bécsbe költözés, ez nem igaz. A CEU-t betiltották és elüldözték Magyarországról. Ezt pedig egy átfogó kampány részének nevezte, ami az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányul. Itt megemlítette azt is, ami jelenleg a Magyar Tudományos Akadémiával történik.

CEU-rektor: Ha Soros György nem létezne, Orbán Viktor kitalálta volna | Magyar Hang

Orbán Viktornak szüksége van egy ellenségre, hogy mobilizálja támogatóit – erről beszélt a Der Standardnak adott interjújában Michael Ignatieff, a CEU rektora. A HVG.hu szemlézte a beszélgetést, amelyben a rektor úgy fogalmaz a magyar miniszterelnökről, mint aki uralja a magyar politikai színteret, és akart egy ellenséget, amely elég nagynak és veszélyesnek tűnik, hogy harcolhasson ellene.

Alex Soros szerint a CEU virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban, ennek biztosítására feltőkésítik az egyetem alapítványát. Mint fogalmazott, a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket sem adták fel. – Már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz – mondta.

Címkék: Alex Soros, ceu, Soros György


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest