Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Nem a vereségtől tartok, hanem a győzelemtől” – Lázár nem indul el Márki-Zay ellen

Szerző: | 2019. július 04., 21:22 | Belföld

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hét után válaszolt Lázár János a hódmezővásárhelyi Fidesz felkérésére, hogy polgármester-jelöltként mérkőzzön meg Márki-Zay Péterrel. A honlapjára feltett, a vásárhelyieknek címzett levél szerint nemet mondott.

HIRDETÉS - AIP

Mint írta, nagy megtiszteltetés volt számára hogy rá gondoltak, „egyszerre volt meglepő és érthető. Volt hát min gondolkodnom az elmúlt napokban.”

HIRDETÉS - AIP

Szerinte Hódmezővásárhelyen változásra van szükség, a város lefagyott. „Nekem is van dolgom azzal, hogy Hódmezővásárhelyt újraindítsuk, és a város visszatérjen ahhoz a fejlődéshez, ami Almási polgármester úr halálával megszakadt. Sokat tanultam és talán sokat is tudok erről a városról” – írta.

Hivatalos: bünteti a Fidesz a Márki-Zay által vezetett Vásárhelyt | Magyar Hang

„Hiszek tehát abban, hogy polgármesterként most ismét a város hasznára tudnék lenni. Ráadásul a polgármesterségem óta eltelt időben sokat tanultam: nemcsak önmagamról, hanem a nagy szervezetek vezetéséről, irányításáról és a közösségek hatékony képviseletéről is. És amint már utaltam rá, sokat tanultam a kompromisszumok fontosságáról és az együttműködés erejéről. Azt hiszem, e tapasztalatok birtokában most még jobb vezetője tudnék lenni a városnak, mint korábban. Mégis azt tartom helyes döntésnek, ha nem vállalom el a Fidesz felkérését, és nem szállok ringbe újra a polgármesterségért” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy teszi ezt annak ellenére, hogy „az elmúlt időszak közvélemény – kutatásai azt mutatják, hogy komoly esélyem volna a jelenlegi polgármester legyőzésére. Paradox módon nem a vereségtől tartok tehát, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna. Mint köztudott, Márki-Zay Péter engem tett meg fő ellenfelének, sajnos még a polgármesteri munkából is Lázár-ellenes kampányt csinál. Ez pedig két következménnyel is járt. Az egyik, hogy Vásárhely talán nyert magának egy országszerte híres – mostanában inkább: hírhedt – ellenzéki politikust, de elveszítette polgármesterét. Márpedig a vezető nélkül maradt város csak sodródni tud és végül zátonyra fut.”

Márki-Zay Péter: Amíg a rendszer meg nem bukik… | Magyar Hang

Szerinte kettészakadt a város. „Ha a következő önkormányzati választást most megint Márki-Zay Péter és Lázár János küzdelmévé egyszerűsítjük le, akkor a város egyik része mindenképpen vesztesnek fogja magát érezni, akármi lesz is az eredmény.”

„Harmadik jelöltre van tehát szükség, olyan polgármesterre, aki békét tud hozni – vonta le a következtetést. – Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években. Őszig még van elég idő ahhoz, hogy a polgármesteri feladatra jelentkezzen egy ilyen városegyesítő nő vagy férfi, egy új jelölt.”

Márki-Zay Péter nyílt televíziós vitára hívta ki Lázár Jánost | Magyar Hang

Szerinte Márki-Zay „összeesküvés-elméleteket fog szőni erről az egyszerű és világosan megindokolt döntésről is, és előre megbélyegez majd minden olyan vásárhelyi polgárt, aki a kihívója lehet. Mára megértettem ugyanis, hogy ő nem egy-egy célért csatázik, hanem a csatározásért magáért. Az ő programja a folyamatos »békeharc«, a szeretet nevében osztogatott atyai és polgármesteri pofonok. Hiszek azonban abban, hogy ebben a játszmában nem szabad felvenni a kesztyűt. Nem lehet pusztán az a célunk, hogy a másik veszítsen: azt kell szem előtt tartanunk, hogy végre Vásárhely nyerjen.”

Címkék: Fidesz, Hódmezővásárhely, Lázár János, Márki-Zay Péter, önkormányzati választás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest