Elfogadták a jövő évi büdzsét

Elfogadták a jövő évi büdzsét

Budapest, 2019. július 12. Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j) és a képviselõk szavaznak a 2020. évi költségvetésrõl az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 12-én. MTI/Kovács Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyári szünet előtti utolsó ülésen 127 igen, 58 nem szavazattal fogadta el a parlament a 2020-as költségvetést.

Varga Mihály pénzügyminiszter a szavazást követő sajtótájékoztatón arról beszélt, az országgyűlési képviselők döntő többsége egyetért a családok megerősítésére, az elért gazdaság eredmények megvédésére, az ország biztonságának fenntartására, valamint az adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitika folytatásával.

Bejön a kormány számítása? Nagyító alatt a költségvetés | Magyar Hang

Június 4-én terjesztette a parlament elé a 2020-as költségvetést Varga Mihály pénzügyminiszter. A nagy vonalakban a közvélemény elé tárt elképzelések szerint folytatódik a nagycsaládosok támogatása, illetve kedvezményeket kapnak a vállalkozók, miközben az eddigieknél többet szánnak tartalékolásra is. Legalább ennyire érdekes ugyanakkor mindaz, amiről nem, vagy csak szűkszavúan tesz említést a kormányzati kommunikáció.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzék 800 módosító indítványával kapcsolatban megjegyezte, ha lett volna köztük komolyan vehető, megfontolták volna. „Adóemelésekben, a családtámogatások eltörlésében és az otthonteremtési rendszer szétverésében látták a jövő évi költségvetés alappilléreit” – vélekedett Kocsis. 

Bérnyomásmérés tanároknak -Nagyító alatt a büdzsé (1.) | Magyar Hang

Bár további gazdasági növekedést remél a kormány, érdemben nem szán több pénzt a tudásalapú társadalom megteremtésére - derül ki a 2020-as büdzsé tervezetéből. Cikksorozatunk első részében a jövő évi költségvetés oktatással kapcsolatos kiadásait tesszük nagyító alá. Június negyedikén terjesztette a parlament elé a 2020-as költségvetést Varga Mihály pénzügyminiszter.

A költségvetés jövőre 4 százalékos GDP növekedéssel számol 2,8 százalékos infláció mellett, a hiány a GDP-arányában egy százalék, míg az államadósság év végére 66,7 százalékra mérséklődhet. (A nemzeti össztermék összege 48 779,5 milliárd forint lehet.) Államháztartási szinten nullás büdzsét terveztek, a hiány csak az infrastrukturális fejlesztések miatt keletkezik. A kormány 21 792 milliárdos kiadási főösszeggel és 21 425 milliárdos bevétellel számol jövőre.

Az az eredmény, hogy nem lesz rosszabb - Nagyító alatt a büdzsé (2) | Magyar Hang

Június negyedikén terjesztette a parlament elé a 2020-as költségvetési javaslatot Varga Mihály pénzügyminiszter. Az elképzelések alapján jövőre folytatódik a nagycsaládosok támogatása, kedvezményeket kapnak a vállalkozók, és az eddigieknél többet szánnak tartalékolásra is. Legalább ennyire érdekes ugyanakkor mindaz, amiről nem, vagy csak szűkszavúan tesz említést a kormányzati kommunikáció.