Következmény: Szanyi Tibor már nem az MSZP alelnöke

Következmény: Szanyi Tibor már nem az MSZP alelnöke

Szanyi Tibor (Fotó: Magyar Hang/Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszahívta az MSZP alelnöki tisztségéből a párt Szanyi Tibort – értesült az Index. Az információt a párt sajtóosztálya is megerősítette, de részleteket nem akartak elárulni.

Szanyi Tibor a szocialisták számára kudarcos – 6,6 százalékos – európai parlamenti választási eredménye óta élesen bírálta pártját. Egy nyílt levélben például arról írt, hogy az MSZP már nem párt, „csak egy degenerálódó belterjes klub”. Tóth Bertalan pártelnök nem sokkal később már jelezte, hogy többet nem lehet kibeszélni, ez egyfajta utolsó figyelmeztetésnek szánta.

Szanyi kifakadt: Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub | Magyar Hang

Hosszú, nyílt levélben ekézi az európai parlamenti képviselői munkát kényszerből befejező Szanyi Tibor saját pártját. Az ATV-n jelent meg a dokumentum, amely első felében amiatt kritizál, hogy a szocialista párt választmánya nem nevekről szavazott múlt szombaton, amikor az egyetlen EP-mandátumuk gazdáját kereste, hanem csak fenntartotta a korábbi listát.

Június végén végül az MSZP elnöksége úgy döntött, hogy felfüggeszti Szanyi Tibor tagsági viszonyát, míg zajlik ellene a fegyelmi eljárás. Arra hivatkoztak, hogy az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampányban a párt megítélését nyilatkozataival és cselekedeteivel hátrányosan befolyásolta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.