Hatalmas építkezés zajlik az alcsútdobozi Orbán-birtokon

Hatalmas építkezés zajlik az alcsútdobozi Orbán-birtokon

Hadházy Ákos légifotója az alcsútdobozi Orbán-birtokon zajló építkezésről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Légifelvétellel bizonyítja Hadházy Ákos független képviselő, hogy jelentősen átalakítják a miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a tulajdonában lévő, Alcsútdobozon található hatvanpusztai majorságot – írja az Index.

A képviselő leírása és a fényképek tanúsága szerint a korábban felújított cselédszállás és az istálló között új épület alapjait ásták ki. Ezen kívül a második cselédszállás felújításába is belefogtak. Hadházy szerint a tetőt leszedve úgy építik át az épületet, hogy az emeleti szobák egy „óriási központi hallt fognak körülvenni”. Ezen kívül egy szépen gondozott konyhakert bizonyítja, hogy a család valamelyik tagja szeret kertészkedni.

Card

Az egykor Habsburg József tulajdonában lévő birtokot 2011-ben vette meg Orbán Győző, majd Mészáros Lőrinc, a zuckerbergi gyarapodás tempóját is überelő egykori felcsúti gázszerelő tíz évre kibérelte az ingatlant évi 15 millió forint ellenében. Elvileg azért, hogy a gépeit tárolja, azokat azonban azóta sem látta ott senki. Nem úgy Orbán Viktor Gáspár nevű fiának kutyáját. A kuvasz csipet kapott, az állatot orvoshoz vivő Orbán Gáspár Hatvanpusztát jelölte meg a lakcímeként.

A képviselő szerint a nyilvános cégadatokból az olvasható ki, hogy Mészáros Lőrinc előre kifizette a hátralévő bérleti díjat, majd távozott. Időközben azonban felvásárolta a birtok körüli ingatlanokat, köztük a szomszédban fekvő golfklubot és a hozzá tartozó kastélyt.

Nemrég pedig az is kiderült, hogy Orbán Győző megszünteti azt a céget, amely a majorság bérbeadásával foglalkozik.