Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Nem tudnak leszállni a légimentők a szegedi klinikán

Szerző: | 2019. július 26., 15:36 | Belföld

A HA-ECF lajstromszámú légimentő helikopter a bécsújhelyi repülőtéren (Fotó: Karl Gruber)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetek óta nem tudják fogadni a légimentőket a szegedi klinikán – tudtuk meg helyi forrásból. Helikopter csak a város repülőterén tud landolni, onnan azonban további tíz-tizenöt percet kell szállítani mentőautóval a súlyosan sérült betegeket.

HIRDETÉS - AIP

Informátoraink szerint évek óta sok a probléma a felvonókkal, a mentőbejáró liftjeinél is hasonló a helyzet.

A Magyar Hang érdeklődésére a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke elárulta: „A Szegedi Tudományegyetem SBO (sürgősségi – a szerk.) területén lévő duplex felvonó berendezések kötelező felülvizsgálata során a karbantartó cég olyan használatból eredő meghibásodásokat állapított meg, mely a folyamatos és biztonságos üzemeltetést nem teszi lehetővé.” Németh László hozzátette: „Ezen okok miatt, valamint a karbantartó cég javaslatára, a Szegedi Tudományegyetem, mint üzemeltető, a felvonó berendezéseket a hibák végleges kijavításáig – a biztonságos üzemeltetést figyelembe véve –, üzemen kívül helyezte. A hibák elhárítását a karbantartó cég soron kívül végzi el, hogy a betegellátás zavartalan működése biztosított legyen.”

Klímabotrány: szabadságra mentek, nem téma a fertőzésveszély | Magyar Hang

Két évvel ezelőtt közel százmillió forintot különített el a Semmelweis Egyetem egyik kórháza a műtők klímájának rendbetételére, érdemi fejlesztés azonban azóta sem történt – tudta meg a Magyar Hang.

Kérdésünkre, hogy pontosan mióta áll fenn a probléma, és mikorra javítják meg teljesen a felvonókat, egyelőre nem kaptunk választ.

A súlyponti kórház regionális traumjaközpontjában – legnagyobb osztályán – naponta átlag százhúsz beteget látnak el, köztük életveszélyes állapotban lévő embereket is, a nap huszonnégy órájában.

Címkék: egészségügy, klinika, légimentők, Szeged


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest