Nyilatkozni nem akart, de cikkünket rajtunk kereste a fideszes alpolgármester

Nyilatkozni nem akart, de cikkünket rajtunk kereste a fideszes alpolgármester

A kőbányai polgármesteri hivatal épülete (Fotó: VinceB)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját, elképesztően szigorú lakásrendeletét is ignorálta Kőbánya egy különös múltú família kedvéért. Az LMP-s képviselő feljelentést tett.

Feljelentést tett a Magyar Hang cikke kapcsán az LMP kőbányai önkormányzati képviselője. Tóth Balázs Facebook-oldalán azt írta, hogy a Visszakaptam a gyilkosaimat című írásunk kapcsán adatkéréssel élt a X. kerület jegyzője felé, majd az erre kapott válasz alapján ügyvéddel egyeztetve feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hanyag kezelés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Cikkünk dióhéjban: egy korábban remek MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező család feje és fia még 2006-ban megpróbált végezni a szomszédjukban lakó hölggyel, aki feljelentette őket. A gyilkossági kísérletet elmarasztaló ítéletet követően a famíliát esztendőkkel később mondvacsinált okokra hivatkozva elköltöztette a kerület immár fideszes vezetése, noha megtehette volna, hogy ez ügyben a valós anomáliákra (tartozás, emberölési kísérlet) támaszkodva nem hosszabbít velük szerződést. Ehhez képest a Gyömrői úton lakást biztosított számukra, majd évek múlva visszaköltöztették őket áldozatuk szomszédságába, egy immár felújított bérlakásba.

Tóth Balázs LMP-s képviselő jegyzőtől kapott információi alapján megerősítést nyert az az az értesülésünk, hogy a D. család 2011-és 2014 között jelentős lakbértartozást halmozott fel, ez azonban már elévült, mert a vagyonkezelő éveken át nem élt sem fizetési felszólítással, sem más igényérvényesítéssel.

További érdekesség, hogy miként került a D. család a Gyömrői útra. Kőbánya „ideiglenes elhelyezést” biztosított nekik a jelenleg éppen szanálás alatt álló ingatlanban, ám a „bérbeadó az ideiglenes elhelyezésre biztosított lakást nem adta bérbe, ott az érintettek a bérbeadó jóváhagyásával, de jogcím nélküli lakáshasználóként laktak.”

Bűnözőknek biztosított szociális bérlakást Kőbánya önkormányzata | Magyar Hang

Egy erőszakos család és a tőlük rettegő volt, illetve újfent leendő szomszéd története.

Vagyis azon a Kőbányán, ahol olyan szigorú a lakásrendelet, hogy még a kormányhivatal is vizsgálja, ideiglenes elhelyezést biztosít a kerület egy, a közösségi együttélés szabályai ellen vétő családnak. A tisztánlátás végett: más, „jogcím nélküli lakáshasználóknak” nem az a jussa Kőbányán, hogy ideiglenes elhelyezést biztosít nekik a kerület, hanem valami egészen mást. Pontosan ezt: „Lakásbérleti jogviszony tíz éven belül nem létesíthető azzal a személlyel, akinek a lakásbérleti jogviszonya ugyan nem neki felróható okból szűnt meg, de tovább maradt a lakásban, mint azt az önkormányzat engedélyezte”.

Mivel az ügyben több szálon is érintett Weeber Tibor alpolgármester – például, mint aki a kerület szociális ügyeiért felel – próbáltuk megszólaltatni őt a cikkünkben. Weeber azonban az önkormányzati kampányra hivatkozva, csak októberben szeretett volna nyilatkozni.
Majd miután megjelent az írás, az alpolgármester máris érdeklődni kezdett, hogy hol találhatja meg az írást, mert szeretné elolvasni. Ezen kívül más, merőben szokatlan húzása is volt Weeber Tibornak: a Facebookon egyenként írt rá azokra a hozzászólókra, hogy szívesen kifejti nekik az igazságot az ügyben.

Egy olyan cikk kapcsán, amit nem is olvasott, ugye.