Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Beveheti Miskolcot az ellenzék

Szerző: | 2019. augusztus 02., 14:35 | Belföld

Panelek az Avason (Fotó: Reuters/Árvai Károly)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyértelműen kitűnik az önkormányzati választásokra országszerte összeálló ellenzéki konstrukciókból Miskolc városa, ez pedig éppen a parlamenti pártoktól már megcsömörlött, de a Fideszt sem kedvelőknek nyújthat könnyebbséget az urnáknál. A borsodi megyeszékhelyen ugyanis egy függetlenségét hangsúlyozó iskolaigazgató száll szembe a várost vezető Kriza Ákossal, míg az ellenzéki pártok – összefogva – csak az egyéni körzetekben méretik meg magukat.

HIRDETÉS - AIP

Neveltetése szerint konzervatív, sosem volt pártpolitikus, legfontosabb feladatának pedig olyan Miskolc megteremtését tartja, ahol mindenki szívesen él – a helyi Földes Ferenc Gimnázium igazgatója így fut neki a borsodi megyeszékhely polgármesteri posztjáért zajló küzdelemnek. Veres Pál a Magyar Hangnak beszélt arról, hogy egyáltalán miért döntött az indulás mellett. – Elismerem a városvezetés eddigi erőfeszítéseit, mégsem sikerült közösséget teremtenie, egy élhető, a szó érzelmi és kulturális értelmében vett gazdag várost kialakítania, az elvándorlást megállítania – mondta.

Nem tudták legyőzni a miskolci MSZP-st, megszüntették a körzetét | Magyar Hang

Felforgatta Miskolc választókerületeit a lakosság fogyása: eggyel kevesebb mandátumot oszthatnak ki, így 28 helyett 27 képviselője lesz a város közgyűlésének az ősszel kezdődő ciklusban. A jogszabályok alapján a választókerületek számát kellett eggyel csökkenteni.

Miskolcon sokan tudják róla, hogy egyszer már szembekerült a helyi városvezetéssel. Amikor az iskolát át akarták nevezni, annyi támogató aláírás gyűlt össze, hogy végül az önkormányzat elállt a tervétől. Mindezek után visszakapta posztját, habár a városvezetés szeretett volna mást kinevezni a helyére.

(…)

Miskolc esetében nem megkerülhető a cigány-magyar együttélés kérdése, illetve a városban található nyomornegyedek ügye. (…) Veres Pál fontosnak nevezte a leszakadó rétegek integrációját, bár azt is hozzátette, hogy ez egy rendkívül hosszú és összetett folyamat, amit csakis az érintettek bevonásával lehet elindítani és végigvinni. Példaként említette, hogy a Lyukóvölgyben nincs megfelelő óvoda, sem iskola, márpedig ezek nélkül nehéz elképzelni bármilyen fejlődést. Kezdeményezte a kapcsolatfelvételt a roma közösségekkel, hogy megtalálhassák az integráció leghatékonyabb formáját, még ha ez bőven túl is mutat egy ötéves önkormányzati cikluson.

Cikkünk megjelentésével egy időben a Miskolcon összeállt ellenzéki pártok és civilek hivatalosan is bejelentették, hogy Veres Pált támogatják az önkormányzati választáson.

Mit gondolnak a helyiek a fideszes polgármesterről, Kriza Ákosról? Milyenek az ellenzéki erőviszonyok Miskolcon? Ha győzne, kiket látna szívesen a városvezetésben Veres Pál? Teljes riportunkat keresse a Magyar Hang augusztus 2-án megjelent 2019/31. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/31. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: cigányság, ellenzéki összefogás, Kriza Ákos, Miskolc, önkormányzati választás, Veres Pál


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest