Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Fidesz akarata ellenére Jordán Tamás Szombathely díszpolgára lesz

Szerző: | 2019. augusztus 27., 17:40 | Belföld, Kultúra

Jordán Tamás (Fotó: Flickr.com/EC/Dudás Szabolcs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombathely díszpolgára lesz Jordán Tamás. A Kossuth-díjas színművészt a Weöres Sándor Színház létrehozásáért részesíti az elismerésben az ellenzéki többségű önkormányzat – közölte a Nyugat.hu.

HIRDETÉS - AIP

A portál beszámolója szerint a város közgyűlésén Nemény András az Éljen Szombathely frakcióvezetője nevében Jordánt javasolta a címre. (Az elismerést korábban már kiérdemelte Király Gábor korábbi válogatott labdarúgó kapus, vagy éppen Kálmán László kosárlabdázó is).

HIRDETÉS - AIP

A döntés nem ment simán, Fidesz megpróbált mindent, hogy megakadályozza Jordán díszpolgári címét, arra hivatkozva, hogy a színész megosztó személyiség. Ám hiába, mert a szavazáson az új többség 12 szavazattal elfogadta Jordán jelölését, úgy hogy a Fidesz frakció tagjai nem szavaztak – sajtóhírek alapján még a gépüket is kikapcsolták –, kivéve az igennel szavazó fideszes alpolgármestert, Koczka Tibort.

Kisebbségbe szorult a Fidesz Szombathelyen, sorra fogadják el az ellenzéki javaslatokat | Magyar Hang

Példa nélküli helyzet állt elő a szombathelyi közgyűlésben, mára ugyanis a gyakorlatban is egyértelművé vált: elfogyott a levegő a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar körül. A városvezető a testület mai ülésének első napirendi pontjaként javasolta Szombathely alpolágrmesterének, Molnár Miklósnak (Pro Savaria) a felmentését, ám ezt az őszi időközi választás eredményeként többségbe kerülő ellenzéki városatyák megakadályozták.

Címkék: díszpolgár, Éljen Szombathely Egyesület, Fidesz, Jordán Tamás, Nemény András, Szombathely, Weöres Sándor Színház


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest