Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Népszava: szoros a verseny Tarlós és Karácsony között a belső mérések szerint

Szerző: | 2019. szeptember 11., 11:09 | Belföld, Featured

Karácsony Gergely (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti kerületek szűk többségét veheti át az ellenzék – derül ki a Népszava által megismert kutatásokból, amelyek szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) és kihívója, az ellenzéki Karácsony Gergely csaknem fej-fej mellett állnak.

HIRDETÉS - AIP

A lap ugyanakkor érdekes fejleményre hívja fel a figyelmet. A hagyományosan jobboldali kertvárosi-polgári körzetekben és több budai kerületben az ellenzéki pártok támogatottsága növekszik, míg a rutinszerűen balosnak tartott lakótelepi részeken és a peremvidékeken a Fidesz izmosodik. Az ellenzéki nyereség azonban egyelőre tömegesebb, mint a veszteség – ezt mutatja legalábbis több belső mérés mindkét oldalon.

HIRDETÉS - AIP

A lap szerint ezúttal a kormánypártnak és az ellenzéki tömörülésnek is ugyanaz a stratégia kedvez. Vagyis nem a másik oldalon állókat kell győzködnie, hanem a saját bázisukat kell az urnákhoz vinnie. A főpolgármester-választás esetén például a Fidesz próbálja eljelentékteleníteni a központi kampányt, ezt szolgálja a cirkuszos plakátkampány, ahol Karácsony Gergely Puzsér Róbert és Berki Krisztián társaságában látható. A lap szerint ugyanis Tarlós elveszítette versenyelőnyét, és a pártnak az az érdeke, hogy alacsony legyen majd a részvétel. Az ellenzéknek viszont azt kell megoldania – írja a lap –, hogy egyszerre szóljon azokhoz, akik Orbán-ellenes népszavazásként tekintenek a választásra, és azokhoz is, akik a város ügyeiről akarnak hallani.

Címkék: belső mérések, Budapest, ellenzék, Fidesz–KDNP, főpolgármester-választás, kampány, Karácsony Gergely, kerületek, Tarlós István


Orbán a bukásra is készül

Orbán a bukásra is készül

„Aki beleszól a közügyekbe, megnézheti magát” – Krekó Péter és Kéri László politológusok százmilliárdok bespájzolásáról, Karácsony és Márki-Zay esélyeiről és arról, miért nem száll le a Fidesz a magas lóról.

Nincs alku?

Nincs alku?

Maga a rendszerváltás is ilyen alku volt; nem az utcai harcosoké, hanem a diktatúra képviselőivel egy asztalhoz ülőké volt a főszerep.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest