Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Volner otthagyja a Mi Hazánkat

Szerző: | 2019. szeptember 11., 16:52 | Belföld

Fotó: Facebook/Volner János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilépett a parlamentben a Mi Hazánkat képviselők csoportjából Volner János – ezt ő maga jelentette be a Facebookon. A Jobbikból kiszakadók által alapított pártba korábban nem is lépett be, de támogatta őket abban bízva, hogy „modern, nemzeti elkötelezettségű, professzionálisan működő közösséggé válik”.

HIRDETÉS - AIP

– Mára egyértelművé vált, hogy ez soha nem fog teljesülni, hiszen a 10 évvel ezelőtti jobbikos szlogenek (és hibák) változtatás nélküli másolása jelenti a politikacsinálást – írta. Márpedig szerinte nem lehet a 2006-os, és a Gárda-nosztalgiából az idők végezetéig megélni. – Sem rám, sem az értelmiségi barátaim intellektuális támogatására nincs szükség egy kormányzati szerepre esélytelen, a társadalomra érdemi hatást nem gyakorló, pár százalékos rétegpárt fenntartásához – közölte. Mindenesetre sok sikert kívánt a maradóknak.

Security Check Required

null

Volner János – mint írta – az elmúlt hónapokat alapvetően egy nemzeti elkötelezettségű, mára 150 fősre duzzadt értelmiségi közösség szervezésével töltötte. Állítása szerint van közöttük több akadémikus, egyetemi professzor, üzletember, szakszervezeti vezető, de akad volt alkotmánybíró, polgármester, vezető mérnök, kórházigazgató is. Ez a közösség inspiratív szellemi közeget teremtett a folytatáshoz szerinte, majd sejtelmesen megjegyezte azt is, hogy „a jövő elkezdődött”.

Volner János – két másik egykori jobbikos képviselővel együtt – 2018 őszén lépett ki a Jobbikból. Ha nem önmaga döntött volna a távozásról, vélhetően kizárták volna, annyira megromlott a kapcsolata egykori pártjával. Nem sokkal később jelentették be, hogy a szintén az egykori jobbikosokból Toroczkai László, Dúró Dóra és Novák Előd vezetésével alapított Mi Hazánkhoz csatlakoznak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Jobbik, Mi Hazánk, Volner János


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest