Egy hivatalnok állásába került, hogy a Miniszterelnökség hülyét csinált magából

Egy hivatalnok állásába került, hogy a Miniszterelnökség hülyét csinált magából

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára (Fotó: Orbán Balázs Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leváltottak egy kormányhivatali tisztviselőt, miután a Miniszterelnökség nevetség tárgyává vált a fővárost néhány hete elárasztó bűz miatt.

Emlékezetes, hogy Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára egy írásbeli kérdésre adott válaszában leszögezte: a rendelkezésére álló információk alapján a bejelentésekben kifogásolt szaghatás az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott.

Csakhogy, az érintett cég nem is létezik, ahogyan Bodomér település sincs, csak Bodmér. Mindezt egyetlen perc alatt ki lehetett volna deríteni, hiszen nem sokkal korábban a sajtó egy része már szintén bedőlt ugyanennek. Az internetes portálok azonban néhány óra alatt észlelték, hogy egy álhírrel van dolguk, a Miniszterelnökségnek ezt viszont még napokkal később sem sikerült észrevenni.

Valami bűzlik Budapesten | Magyar Hang

Csütörtök délután óta egyre jobban terjed a bűz a fővárosban, Buda után már a teljes településen lehet érezni az ürülékszagot. Ahogy a Magyar Narancs Online említette, a IX. kerületi szerkesztőségüket is elérte, ahogy a Magyar Hang közelben lévő irodájánál szintén érezni a bűzt.

Amint a tárca nyílt tévedése kiderült, a Miniszterelnökség azonnali belső vizsgálatot rendelt el. Most pedig a nyíltan kormánypárti Origo írta meg, hogy az ügy egy hivatalnok kirúgásával végződött. A vizsgálat ugyanis kiderítette – a portál szerint – hogy a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársa szolgáltatta a téves információt felettesének, aki azt továbbította Orbán Balázs miniszterhelyettesnek. A vizsgálat következtében a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője az ügyben érintett vezető munkatársát leváltotta.