Összeomlott a választási rendszer oldala

Összeomlott a választási rendszer oldala

A választási rendszer oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghibásodott szombaton délelőtt a valasztas.hu, vagyis a választási rendszer hivatalos oldala, egyszerűen összekeveredtek a különféle települések adatai. A 24.hu cikke szerint a XVI. kerület indulói helyett például a VII. kerület jelöltjeit dobta ki a rendszer, a XVI. kerületnél pedig a XIII. kerületieket. Ráadásul a keveredések sem voltak állandóak, a megismételt keresésre ugyanis új és új kombinációk bukkantak fel. A jelenség biztosan nem csak Budapestre korlátozódott, a Facebookon több vidéki ellenzéki induló is panaszkodott a problémára.

A működés délelőtt

11 óra körül normalizálódott.

A mai nap azért fontos, hiszen mostanra vált jogerőssé, hogy ki hol indulhat. Erről pedig hivatalos információkat éppen a valasztas.hu oldalról lehet szerezni, vagyis vélhetően igen nagy terheléssel működött a rendszer.

Ráadásul nem először adódik ilyen probléma. Emlékezetes, hogy a tavalyi országgyűlési voksolás estéjén, vagyis éles helyzetben állt le az oldal. A Nemzeti Választási Iroda akkor azt állította, hogy nem omlott össze a rendszer, csak háromnegyed óráig nem volt elérhető, amíg átálltak a tartalékportálra.