Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Összeomlott a választási rendszer oldala

Szerző: | 2019. szeptember 14., 12:25 | Belföld

A választási rendszer oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghibásodott szombaton délelőtt a valasztas.hu, vagyis a választási rendszer hivatalos oldala, egyszerűen összekeveredtek a különféle települések adatai. A 24.hu cikke szerint a XVI. kerület indulói helyett például a VII. kerület jelöltjeit dobta ki a rendszer, a XVI. kerületnél pedig a XIII. kerületieket. Ráadásul a keveredések sem voltak állandóak, a megismételt keresésre ugyanis új és új kombinációk bukkantak fel. A jelenség biztosan nem csak Budapestre korlátozódott, a Facebookon több vidéki ellenzéki induló is panaszkodott a problémára.

HIRDETÉS - AIP

A működés délelőtt 11 óra körül normalizálódott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A mai nap azért fontos, hiszen mostanra vált jogerőssé, hogy ki hol indulhat. Erről pedig hivatalos információkat éppen a valasztas.hu oldalról lehet szerezni, vagyis vélhetően igen nagy terheléssel működött a rendszer.

Ráadásul nem először adódik ilyen probléma. Emlékezetes, hogy a tavalyi országgyűlési voksolás estéjén, vagyis éles helyzetben állt le az oldal. A Nemzeti Választási Iroda akkor azt állította, hogy nem omlott össze a rendszer, csak háromnegyed óráig nem volt elérhető, amíg átálltak a tartalékportálra.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: informatikai rendszer, jelölt, önkormányzati választás, valasztas.hu, választási rendszer


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest