Méregdrága magániskolába jár a debreceni polgármester gyermeke

Méregdrága magániskolába jár a debreceni polgármester gyermeke

Papp László, Debrecen polgármestere Kósa Lajossal és Szabó Tündével. (Fotó: Papp László Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Milliós tandíjú magániskolába íratta kisebbik, általános iskolás gyermekét Debrecen újrázására készülő fideszes polgármestere, Papp László – értesült a Népszava. A Debreceni Nemzetközi Iskola a Modern Városok Program állami 3,3 milliárdjából épült, és éppen a városvezető  avatta fel idén nyár végén.

A lap megkereste a városházát, ahol – mint írták – a sajtóiroda nem cáfolta az értesülést. Azt közölték: a debreceni városvezetők családtagjai eddig sem vállaltak közéleti szerepet és a jövőben sem tervezik, különös tekintettel a gyermekekre. Az iskolaválasztást is családi, magánügynek tartják. Hozzáfűzték: „A debreceni baloldal egy nemzetközi szinten sikeres oktatási modellt támad. A debreceni városvezetés a nemzetközi iskola felépítésével erősítette a város oktatási rendszerét annak oktatási, történelmi hagyományaira figyelemmel.”

A Debrecen pallagi városrészében zöldmezős beruházással két év alatt felhúzott oktatási intézményben idén két óvodai és két általános iskolai 1-2. osztállyal indították a tanévet, a tervezett 50 helyett 56 tanulmányi szerződést kötöttek meg, vagyis ennyi gyereket fogadtak. Ez az óvodai és az iskolai csoportokat magában foglalja, amiből látszik, hogy az állami oktatással ellentétben kis létszámú, személyre szabott tanulási és fejlődési lehetőséget biztosítanak a kiválasztottaknak. 

Az óvodások éves tandíja 2 millió 440 ezer forint, az elsősöké és

a másodikosoké 2 millió 897 ezer 500 forint. Szegény sorsú, tehetséges

diákoknak ösztöndíjprogramot még nem indítottak, de tervezik, hogy a jövő évtől

már lesz ilyen: a pályázatokról egy háromfős bíráló bizottság javaslata alapján

a város jegyzője dönt majd. Szintén jövőre tervezik beindítani a középiskolai

képzést is.