Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely még nem adta fel – azt akarja, hogy legyen vita

Szerző: | 2019. szeptember 22., 15:13 | Belföld

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszédet mond programbemutatóján a Trip Rendezvényhajón 2019. szeptember 22-én. A jelölt Vegyük vissza Budapestet! címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódik a vita a vitáról. – A budapestiek mellőzését jelenti, ha nem ülnek le vitatkozni egymással azok, akik a főváros vezetésére pályáznak – ezekkel a szavakkal sürgette ismét Karácsony Gergely, hogy vállalja vele a szópárbajt Tarlós István. Az ellenzéki pártok által támogatott főpolgármester-jelölt már csak azért is szeretné ezt, hiszen végre megtudhatná, hogy riválisa egyáltalán mit is szeretne végrehajtani az elkövetkező öt évben. Egyelőre ugyanis szerinte csak az látszik, hogy Tarlós István jóban van a kormánnyal, pedig a főpolgármesternek a budapestiekkel kell jó viszonyt ápolni.

HIRDETÉS - AIP

A programbemutatóként meghirdetett rendezvényen Karácsony Gergely éppen arról kezdett beszélni, hogy mit tanult korábbi ellenfeleitől – Kálmán Olgától és Kerpel-Fronius Gábortól – amikor felcsendült a helyiség hátuljából a cirkuszi zene. Kormánypárti aktivisták a napokban már megzavarták ugyanezzel a politikus egyik sajtótájékoztatóját, a cirkuszi hangulat utal a Fidelitas óriásplakátjaira, amelyen a „Budapest nem cirkusz” felirat alatt ábrázolják együtt Karácsony Gergelyt, Puzsér Róbertet és Berki Krisztiánt.

Karácsony: Addig nem épül új stadion, míg nincs minden kerületben CT-berendezés | Magyar Hang

A politikus fel is idézte ezt a néhány nappal korábbi, Margit körúton lezajlott eseményt, ahol azzal, hogy a kormánypárti aktivisták egy kisebb autóval leálltak mellettük üvöltetni a cirkuszi zenét, igen nagy dugót okoztak. Akkor Őrsi Gergő II. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt ment oda hozzájuk és bár Karácsony Gergely nem tudja, hogy mit mondott nekik, annyit látott, hogy nagyon gyorsan elhagyták a helyszínt. – Ilyen gyorsan fogják elhagyni Budapestet is – szögezte le.

A kisebb közjáték után azért tudta folytatni, de már kicsit más formában, politikustársa, Barabás Richárd kérdezgette a programjáról és ezekre válaszolva fejtette ki, hogy mit tenne főpolgármesterként. Szó volt arról, hogy Budapest alkotmányban fektetné le a legfontosabb az alapelveket, de erről egyelőre csak egy tervezete van. Kifejtette, hogy habár a kórházak állami fenntartásban vannak, nagyon sok egészségügyi feladat maradt a kerületeknél, itt megismételte, hogy nem fog Budapesten stadion épülni addig, míg nem lesz minden kerületben CT berendezés. Beszélt arról, hogy fűtéstámogatást adna minden évben, csökkentené a bérletek árait és 14 év alatt ingyenessé tenné a tömegközlekedést.

Mindezek finanszírozásához Karácsony Gergely nagyban alapozna az uniós forrásokra, Brüsszelben létre is hozna egy irodát kifejezetten erre a célra.

A rendezvény érdekessége volt, hogy részt vett azon a korábbi ellenzéki előválasztáson Karácsony Gergely ellen induló, végül alulmaradt két másik politikus is: az elmúlt hetekben eltűnt Kálmán Olga, illetve a momentumos Kerpel-Fronius Gábor.

Karácsony Gergely: Kerpel-Fronius Gábor fogja vinni az antikorrupciós ügyeket a kampányban | Magyar Hang

A Karácsony Gergellyel azóta is együttműködő Kerpel-Fronius Gábor elsősorban az átláthatóság és transzparencia fontosságáról beszélt. Azt mondta, hogy az október 13-i választások után újonnan felálló önkormányzatokban meg kell szüntetni a titkolózást, annak kell lennie az alapértelmezésnek, hogy az információ minden érdeklődő számára hozzáférhető legyen. Gondolt itt azokra a szerződésekre, amelyeket a most regnáló város- és kerületvezetők már megkötöttek és – mint fogalmazott – nem feltétlen a budapestiek érdekeit szolgálják. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a városban élők véleményét be tudják csatornázni a döntéshozatali folyamatokba, a civil szervezeteknek pedig helyiségeket és pályázati lehetőségeket biztosítsanak.

– Október 14-én új időszámítás fogja kezdetét venni – zárta beszédét.

Kálmán Olga pedig Orbán Viktor elhíresült 2002-es szavait idézte fel, miszerint a haza nem lehet ellenzékben. Ezt úgy fordította le a mostani helyzetre, mint a szabadság nem lehet ellenzékben.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki összefogás, főpolgármester-választás, Kálmán Olga, Karácsony Gergely, Kerpel-Fronius Gábor, önkormányzati választás, Tarlós István, vita


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest