A kormányközeli Nézőpont Intézet szerint nagy győzelem előtt áll Tarlós

A kormányközeli Nézőpont Intézet szerint nagy győzelem előtt áll Tarlós

Tarlós István (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergely közös ellenzéki jelöltre, 7 százalékuk pedig Puzsér Róbertre szavazna a főpolgármester-választáson – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet. A kormányközeli cég felmérése alapján a jelenlegi főpolgármester az összes budapesti körében is vezet, a fővárosi választók 43 százaléka ugyanis rá, 29 százaléka Karácsony Gergelyre, 6 százaléka pedig Puzsér Róbertre szavazna.

Népszava: szoros a verseny Tarlós és Karácsony között a belső mérések szerint | Magyar Hang

A budapesti kerületek szűk többségét veheti át az ellenzék - derül ki a Népszava által megismert kutatásokból, amelyek szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) és kihívója, az ellenzéki Karácsony Gergely csaknem fej-fej mellett állnak. A lap ugyanakkor érdekes fejleményre hívja fel a figyelmet.

Berki Krisztiánt a választópolgárok egy százaléka támogatja, a biztos szavazók körében azonban az egy százalékot sem éri el a támogatottsága – tették hozzá. A Nézőpont Intézet szerint ebből az látszik, hogy a kampány inkább Tarlós Istvánnak kedvez, kihívói nem találnak rajta fogást. Míg Karácsony Gergely az ellenzéki pártok támogatóit próbálja megszólítani, és nem hajlandó észrevenni a többi ellenzéki jelöltet, addig a folytatásra felhatalmazást kérő Tarlós István már egy ideje a városvezetési alkalmasságát állítja a középpontba – értékeltek.

Karácsony Gergely még nem adta fel - azt akarja, hogy legyen vita | Magyar Hang

Folytatódik a vita a vitáról. - A budapestiek mellőzését jelenti, ha nem ülnek le vitatkozni egymással azok, akik a főváros vezetésére pályáznak - ezekkel a szavakkal sürgette ismét Karácsony Gergely, hogy vállalja vele a szópárbajt Tarlós István. Az ellenzéki pártok által támogatott főpolgármester-jelölt már csak azért is szeretné ezt, hiszen végre megtudhatná, hogy riválisa egyáltalán mit is szeretne végrehajtani az elkövetkező öt évben.

Arra a kérdésre, hogy az adott jelölt „alkalmas-e arra, hogy Budapest főpolgármestere legyen", a megkérdezettek 57 százaléka válaszolt igennel Tarlós István, 35 százaléka Karácsony Gergely, 10 százaléka Puzsér Róbert és 2 százaléka Berki Krisztián esetében. Az alkalmatlanság feltételezése pedig éppen ellentétes arányokat mutat: Tarlós Istvánt a választók 35, Karácsony Gergelyt 52, Puzsér Róbertet 81, Berki Krisztiánt 92 százaléka tartja alkalmatlannak. Az alkalmassági küzdelemben a jelenlegi főpolgármester előnye "befagyott", a két héttel korábbi kutatás adataihoz képest hibahatáron belüli eltérések mutathatók csak ki.
    
A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szeptember 11. és 21. között Budapesten, ezer ember telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint, a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.