Kiállítással emlékeznek Sára Sándorra a Széchényi-könyvtárban

Kiállítással emlékeznek Sára Sándorra a Széchényi-könyvtárban

Sára Sándor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Sára Sándor által rendezett és fényképezett filmek standfotóival, a Krónika című dokumentumfilm-sorozat részleteivel és a róla készült portréfilm vetítésével emlékeznek a kétszeres Kossuth-díjas rendező-operatőrre, a Nemzet Művészére az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK). A Kutatók Éjszakáján a nemzeti könyvtárban rendezett kiállításon a látogatók kézbe vehetik és belelapozhatnak a magyar filmtörténet Sára Sándor által jegyzett alkotások fotóalbumaiba is.

Sárközy Réka történész, a nemzeti könyvtár munkatársa, péntek este tárlatvezetéssel és A Krónika humánuma című rövid előadásával eleveníti fel a nemrég elhunyt művész munkásságát. A kiállítás vernisszázsán pedig Gelencsér Gábor filmesztéta méltatja az alkotó életművét.

A tárlat 2019. szeptember 26-tól október 11-ig látogatható.

Sára Sándor filmrendező, esztéta, operatőr vasárnap hunyt el 86 éves korában. A Nemzet Művésze a Duna Televízió első elnök-főigazgatója is volt.