Trócsányi megszólalt – a kormánypártok nem reagálnak a valódi problémára

Trócsányi megszólalt – a kormánypártok nem reagálnak a valódi problémára

Trócsányi László (Fotó: Arató László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Politikai boszorkányüldözésről és bevándorláspárti erőkről beszél a kormányoldal azután, hogy veszélybe került Trócsányi László uniós biztosi posztja. Az Európai Parlament jogi bizottsága ugyanis összeférhetetlenséget állapított meg, de ennek okai a politikus ügyvédi irodája és a magyar kormány közötti pénzügyi kapcsolatok.

Politikai boszorkányüldözés folyik, ugyanis a volt igazságügyi miniszter volt az, aki részleteiben kidolgozta és elfogadta azokat a törvényeket, amelyek megállították a bevándorlást Magyarországon – erről Szájer József beszélt. A fideszes európai parlamenti képviselő azt hangsúlyozta, hogy a bevándorlást korlátozó jogi szabályok elfogadása miatt az európai baloldal támadást intézett Trócsányi Lászlóval szemben.

Trócsányi László elhasalt a bizottsági meghallgatásán - A kormánynak erről is a bevándorlás jutott eszébe | Magyar Hang

– A döntés elfogadhatatlan, az a jog megerőszakolását jelenti. Csütörtöki döntésével az Európai Parlament jogi bizottsága lábbal tiporta az unió jogi szabályait – fogalmazott.

Személyesen Trócsányi László is megszólalt. Úgy vélte, hogy a biztosjelölti ügyében minden tényalapot nélkülöző politikai döntés született, amellyel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az MTI híre szerint a politikus azt közölte, hogy az ülésen a hozzá feltett minden kérdésre transzparens választ adott, összhangban a már korábban benyújtott dokumentumokkal.

Korábban a Kormányzati Tájékoztatási Központ is szűkszavúan ugyan, de reagált a történtekre. Azt írták, hogy az Európai Parlament bevándorláspárti képviselői nem tűrik el, hogy az új bizottságnak olyan tagja legyen, aki igazságügyi miniszterként szolgált, mikor Magyarország lezárta a határt a bevándorlók előtt. Sőt, hozzátették, hogy a „bevándorláspártiak azt szeretnék, ha a határokat megnyitnák a bevándorlók előtt, ahogyan az új baloldali olasz kormány megnyitja a kikötőket előttük”.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a jogi bizottság 11 tagja az ellen szavazott, hogy az Európai Parlament külügyi bizottsága meghallgassa az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosi pozíciójára jelölt magyar politikust. Kilenc képviselő támogatta Trócsányi László meghallgatását. Szergej Lagodinszki, a bizottság egyik alelnöke azt mondta tudósítónknak, hogy elvileg az is elképzelhető, hogy ismét Trócsányi László lesz a jelölt, és akkor ugyanezt az eljárást még egyszer le kell folytatni. Az alelnök azonban hangsúlyozta, hogy ez egy elméleti lehetőség.