A Párbeszéd elnökségi ülésén rögzítették a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvételt

A Párbeszéd elnökségi ülésén rögzítették a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvételt

Karácsony Gergely (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd elnökségi ülésein rögzítették valakik a Karácsony Gergelyről napokban kiszivárgott hangfelvételt – jelentette be Szabó Tímea, a párt társelnöke. Mint mondta, a pártvezetés több tagja is egymástól függetlenül erre jutott. Úgy vélik, hogy nem egy elnökségi ülés hanganyagát szivárogtatták ki, hanem több egyeztetésen felvett mondatokat vágtak össze. Feltételezésüket azzal is igyekezett alátámasztani, hogy a hanganyag végén hallatszik egy gyermek hangja, az ő gyermekéé, aki mivel még kicsi, rendszeres látogatója az elnökségi üléseknek.

Azt nem tudni, hogy kik tették ezt, Szabó Tímea elmondása szerint közülük senkinek sem lett volna érdeke, hogy ilyen felvétel kiszivárogjon.

Az ominózus hangfelvétel csütörtökön járta be a sajtót, azon ugyanis az ellenzék főpolgármester-jelöltjétől érdekes mondatok hangzanak el. Például az, hogy Tóth Csaba MSZP-s politikus többször is megfenyegette. Később Karácsony Gergely cáfolta, hogy ő a szocialista politikusról beszélt volna, a felvételt manipuláltnak és összevágottnak nevezte.

Karácsony szerint manipulált az a felvétel, amin arról beszél, hogy az MSZP-s Tóth Csaba megfenyegette | Magyar Hang

A Párbeszéd elnökségi ülései az Országgyűlés Irodaházában zajlanak, ez az az épület – közel a Parlamenthez – ahol az országgyűlési képviselők dolgoznak. Az épület – mint Szabó Tímea mondta – nemzetbiztonságilag védett intézmény, vagyis botrány, hogy egy ottani megbeszélés hanganyagát bárki rögzíti. Egyenesen a XXI. század eddigi legnagyobb magyarországi botrányának nevezte, hogy képviselőket lehallgattak.

Szabó

Tímea vasárnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen tiltott adatszerzés

miatt. A Büntető törvénykönyv alapesetben három év szabadságvesztéssel bünteti

ezt a fajta bűncselekményt, de ha jelentős érdeksérelmet okoz, akkor akár öt

évről is lehet szó. – Mi nem tudjuk azt, hogy ki vagy kik követték el ezt a

bűncselekményt. Mi azt tudjuk, hogy kinek áll érdekében, ez pedig a Fidesz –

mondta. Szabó Tímea szerint a Fidesz, Orbán Viktor és Tarlós István retteg az

ellenzék győzelmétől.

A Párbeszéd most átvizsgálja az irodáit és a hatóságnak is biztosítják bármilyen adathordozójukat.