Patkány a kórház folyosóján

Patkány a kórház folyosóján

Patkány a kórházi folyosón (Fotó: Zákány Zsolt Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben 10 milliárd forintból börtönkórház épül mesés ígéretekkel, a civil betegek között rágcsálók szaladgálnak. Kevés az orvos, fáradtak, túlterheltek a nővérek. Ez nem a XXI. század – ezekkel a szavakkal osztotta meg Zákány Zsolt berettyóújfalu ellenzéki polgármesterjelöltje azt a fotót, amit egy ismerőse juttatott el hozzá, s amelyen egy futkározó patkány látható a berettyóújfalusi kórház folyosóján.

Security Check Required

A hvg.hu híre szerint Zákány volt a legnagyobb kritikusa a városba tervezett börtönkórháznak, többször is szembement az intézmény igazgatójával, és a beruházást támogató fideszes városvezetéssel. Az ügyben 2017-ben népszavazást írtak ki, ami az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt.

Zákány akkor a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szülészeti osztályának vezetője volt, ám a népszavazás után felmentették, később dőlt el, hogy ő lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon. A polgármesterjelölt mögött ott állnak az ellenzéki pártok az október 13-i választáson.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.