Félkészen felavatott érdi játszótér: a fideszes polgármester perrel fenyegeti a sajtót

Félkészen felavatott érdi játszótér: a fideszes polgármester perrel fenyegeti a sajtót

Érdligeti játszótér (Fotó: Facebook / T. Mészáros András hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kampány hevében félkészen átadott felavatott játszótér borzolja a kedélyeket Érden. A 300 millió forintos létesítményt szombaton T. Mészáros András fideszes polgármester családi nap szervezésével adta át, azonban még csövek, kábelek, betonelemek lógnak ki a földből, sőt olyan félméteres aknák is vannak, amelyekben betonacél-elemek ágaskodnak. A helyi közösségi oldalakat elárasztották a panaszos kommentek, a szülők közül többen balesetveszélyesnek tartják a játszóteret – igaz, szép számmal vannak elégedett hozzászólók is. Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy volt olyan munkagödör, amibe beleestek a gyerekek, az egyik szülő szerint majdnem felnyársalta apróságát a vas.

Átadták a gyepet egy szekszárdi óvodában, a gyerekek egy órán át hallgathatták a kampánybeszédet | Magyar Hang

Ünnepélyes keretek között adták át a szekszárdi Wunderland német nemzetiségi óvoda új gyepszőnyegét, az eseményen az óvodás gyerekeknek végig kellett ülnie Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Ács Rezső polgármester és Ritter Imre, az Országgyűlés nemzetiségi bizottságának elnöke beszédeit. A gyepszőnyeg átadásáról a távirati iroda, illetve Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is beszámolt.

Az önkormányzat ellentmondásos magyarázkodásba kezdett. Szerintük már szó sincs átadásról, csak avatásról. A csatornának küldött nyilatkozat szerint pusztán próbaüzemet tartottak. Ez október 1-jéig tartott, így szerdától ismét építési területnek számít a játszótér. Ezért aki a megnyitásig az építési területre lép, szabálysértést követ el. Hozzátették, hogy szombat óta folyamatosan felügyelték a játszóteret, a próbaüzem alatt történt balesetről nem tudnak.

Az RTL Klub viszont október 2-án se építési területre figyelmeztető táblát, sem szalaggal elkerített részt nem látott a helyszínen. Sőt, nyitva találták a félkész játszóteret, ahol tucatnyi család játszott. Őket és a forgató stábot sem figyelmeztette senki, hogy építési területen tartózkodnának – derült ki a Híradóból.

Security Check Required

null

T. Mészáros András fideszes polgármester különben ma jogi lépésekkel fenyegette meg az RTL Klub-ot és azokat a médiumokat, amelyek szerinte hazugságokat terjesztenek az érdligeti játszóparkról. A polgármester az ügy mögött kihívóját, az ellenzéki jelölt Csőzik Lászlót sejti. Szerinte ugyanis tény, hogy a játszópark területén nincs egyetlen munkagödör sem és nem mutattak be értékelhető bizonyítékot arról, hogy bárkit is baleset ért volna a területen. A játszótér kerítéssel van körülvéve és ténynek tartja, hogy az RTL híradó stábjának érkezése előtt kint lévő, „Munkaterület! Bemenni tilos!” figyelmeztető felirat a stáb és Csőzik távozásakor eltűnt. Az ügyet pedig egy nem érdi lakos ellenőrizetlen Facebook-kommentárjára és Csőzik László hazugságaira alapozottnak tartja.