Már a választási bizottság szerint is aggályos, hogy tömegesen jelentkeztek be záhonyi lakásokba

Már a választási bizottság szerint is aggályos, hogy tömegesen jelentkeztek be záhonyi lakásokba

Záhony, híd a határon. (Fotó: Wikipédia/Varga A.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feltűnt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottságnak (TVB) is, hogy egyes záhonyi ingatlanokba papíron valószínűtlenül sok ember van bejelentve, így pedig szavazhatnak az októberi önkormányzati választáson.

A bizottság az MSZP panaszát bírálta el, a határozatot a párt osztotta meg az Index.hu portállal. Eszerint a „rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik" a gyakorlat. Furcsa módon azonban egy magánszemély panasza után az első fokon eljáró Helyi Választási Iroda (HVI) még semmi kifogásolnivalót nem talált. Ezt fellebbezték meg a szocialisták, így került az TVB elé.

Rejtélyes rendőri akció a magyar-ukrán határon a választások idején | Magyar Hang

Mintegy harminc készenléti rendőrt vezényeltek Kisvárdára, hogy az elkövetkező napokban, Záhonyban biztosítsák a zökkenőmentes határátlépést - értesült a Magyar Hang. Lapunk más forrásból arról is tudomást szerzett, hogy az ukrán-magyar határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások közül sokaknak kell készenlétben állniuk, várva arra, hogy szükség esetén esetleg behívják őket.

Az eredeti beadvány szerint a szavazóköri névjegyzék szerint több olyan lakóház is van a településen, amelynél a lakók száma összeegyeztethetetlen az ingatlan befogadóképességével. Ilyen például az Európa tér 2.-ben egy lakás, amelyben tízen laknak, vagy a Jókai út 5.-ben egy másik, ahol kilencen laknak. A beadványozó szerint itt életvitelszerűen nem élhetnek ennyien, ami sérti a választási eljárásról szóló törvényt – idézi a portál.

Választási csalás miatt az ország legszegényebb régiója kimarad a falusi csokból | Magyar Hang

Magyarországon több száz olyan falu néptelenedik el, amelynek hatalmas történelmi múltja van. Több száz éves falusi közösségek szűnnek meg részben azért, mert kevés gyermek születik, részben, mert elmennek onnan az emberek - Orbán Viktor történetesen igaz gondolatai ezek, amit annak kapcsán fejtett ki szokásos pénteki rádióinterjúi egyikén a miniszterelnök, hogy hamarosan bevezetik az úgy nevezett falusi csokot a Magyar falvak program keretében.

Ugyanakkor bizonytalan, hogy jár-e a TVB határozata érdemi következménnyel, ugyanis nincs kit eltiltani a tevékenységtől. Mindenesetre az MSZP azt is tudatta, hogy feljelentést tesznek okirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt.