Simonka-ügy: Két másik fideszes rokonai is a vádlottak padján

Simonka-ügy: Két másik fideszes rokonai is a vádlottak padján

Fotó: Facebook/Simonka György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két fideszes országgyűlési képviselő, Kerényi János és Varga Gábor hozzátartozói is vádlottak a Simonka György ellen indult büntetőügyben – írja a 24.hu. Míg Kerényi dél-alföldi regionális igazgatóként, mondhatni pártügyekben a főnöke volt Simonkának, a Fejér megyei Varga padtársa volt a politikusnak az Országgyűlésben az előző ciklusban. Mindhárman tagjai jelenleg is a kormánypárti frakciónak.

Mint ismert, Simonka György és 32 társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügy lényege, hogy uniós pénzeket szereztek, a vád szerint a kár meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

Simonka feleségét és unokahúgát megvádolta az ügyészség | Magyar Hang

A portál információi szerint Kerényi Jánosnak az unokaöccse, Kerényi István negyedrendű vádlottként áll majd a bíróság elé. Ellene különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználása a vád. Ugyanezekért kell majd felelnie Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő apósának, Koncz Gyulának, valamint sógorának, Koncz Ákosnak. Ők az ügy tizenketted-, illetve tizenharmadrendű vádlottjaként állnak a bíróság elé.

A soltvadkerti Kerényi István a vád szerint kölcsönökkel biztosított forrást jogellenes beruházásokhoz, továbbá a cégei tulajdonában álló ingatlanokat bocsátott a bűnszervezet rendelkezésére. Az ingatlanmachinációk közül kiemelkedett egy kiskundorozsmai beruházás, amelynek alkalmával Kerényi István cége ötmillió forintért vásárolt meg egy ingatlant, amit aztán hamis értékbecslés készítése után 99 millió forintért adott tovább. Az ügyletre több mint 70 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást hívtak le.

Varga Gábor rokonainak feladata volt a cikk szerint külföldi cégek beszervezése a túlárazásokhoz szükséges beszerzési láncolatba, valamint e cégek érdekében eljáró strómanok előkerítése. Segítségükkel jelentősen túlárazott módon vásárolt a bűnszervezet külföldről zöldségcsomagolót, dinnyeválogató gépsort vagy éppen elektromos targoncákat.

Mindkét

kormánypárti politikus azt monda a portál megkeresésére, hogy tőlük független

az ügy.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.