Kiderült, miért szüntették meg a nyomozást Pikóék ellen

Kiderült, miért szüntették meg a nyomozást Pikóék ellen

Pikó András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az már a napokban kiderült, hogy megszüntette a rendőrség a józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András és kampánycsata kapcsán indított nyomozást, de a feljelentő helyi választási iroda eddig nem volt hajlandó elárulni az indokot. A Mérce rákérdezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál, ahol most választ is kaptak.

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozást a Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 398.§ (1) bekezdés a) pontja alapján szüntette meg” - írta meg szűkszavú levelében a rendőrsé sajtóosztálya. A hivatkozott jogszabály alapján azért döntöttek így, mert nem találtak bűncselekményt.

Pikó András: Pofon vágott bennünket a valóság | Magyar Hang

Emlékezetes, Pikó Andrásék kampányközpontját szeptember 11-én szállta meg a rendőrség. A kiváltó ok egy fotó volt, amely a Magyar Nemzetben jelent meg. A képen annyi látható, hogy egy irodában emberek ülnek papírok és felnyitott laptopok felett, a felvétel fölé pedig annyit írtak, hogy zajlik az ajánlóívek feldolgozása.

– Az első

pillanattól kezdve tudtuk, hogy a nyomozás vége csak ez lehet,

hiszen mindig tisztességesen jártunk el. Miért is akarnánk megváltoztatni a

politikát, hogy aztán úgy viselkedjünk, mint a Kubatov-listás Fidesz? –

írta a történtek kapcsán Facebook oldalán Pikó András.