Borkai Zsolt megszólalt: Megbántam, amit tettem, de nem mondok le és nem lépek vissza

Borkai Zsolt megszólalt: Megbántam, amit tettem, de nem mondok le és nem lépek vissza

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napokig tartó hallgatás után hétfőn délután egy videóüzenetben szólalt meg az elmúlt napokban össztűz alá került győri fideszes polgármester, Borkai Zsolt.

– A napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek – mondta Borkai Zsolt. – Részben manipuláltak, részben valódiak, nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni, elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam.

A győri polgármester hangsúlyozta, az utazását nem közpénzből finanszírozta, és soha nem élt illegális szerekkel, bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció lehet. – Törvénysértést nem követtem el. Az egész üggyel kapcsolatban büntetőeljárás megindítását kezdeményezem.

Milliós támogatást kapott korábban a Borkaival látható egyik lány és testvére | Magyar Hang

– Az utóbbi időben kiderült, hogy a politikai ellenfeleim mindent elkövettek, hogy adatokat gyűjtsenek rólam. Mindezt tették azért, hogy polgármesterként felállítsanak. Módszerük a botlások párhuzamba állítása a politikai teljesítménnyel, amelyeknek egymáshoz az égvilágon semmi köze nincs. Számtalanszor bizonyítottam, hogy képes vagyok harcolni. Győr a vezetésem alatt kimagaslóan teljesített, erős város lett. Nem adom harc nélkül olyan emberek kezébe, akik képtelenek vezetni.

– Nem lépek vissza – vonta le a végkövetkeztetést Borkai.

Ismert, a politikusról egy anonimitásba burkolózó szerző hozott nyilvánosságra már múlt pénteken olyan fotókat, amelyeken egy jachton, lengén öltözött lányok társaságában látható. Vasárnap már egy 12 másodperces videófelvételt is közzétett, amely a polgármestert konkrétan a szexuális aktus közben mutatja.