Tüttő Kata megszólalt a belvárosi ingatlanügyben érintett volt élettársáról, Leisztinger Tamásról

Tüttő Kata megszólalt a belvárosi ingatlanügyben érintett volt élettársáról, Leisztinger Tamásról

Tüttő Kata és Lendvai Ildikó (Fotó: Tüttő Kata Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

"Nincsenek közös cégeink Leisztinger Tamással, nincs közös vagyonunk, nem is volt” – ezt mondta az Indexnek MSZP-s Tüttő Kata, az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltje, aki először beszélt a nyilvánosság előtt hosszabban a milliárdos volt élettársához fűződő kapcsolatáról.

Ismert, a Magyar Narancs tárta fel, hogy Tüttő Kata egykori élettársa, gyermekei apja, Leisztinger Tamás a belvárosi Fidesz-többségű önkormányzattal üzletelt: megszerezte a Belgrád rakpart 27. alatti, több mint 1000 négyzetméteres ingatlant az önkormányzattól nyomott áron, miután korábban évekig bérelte. Ebben az ügyletben közvetve része volt Rogán Antal bizalmasának, Kertész Balázsnak. Az eset azért kavarta fel az ellenzéki oldalt, mert a sajtó és az együttes Juhász Péter korábban éppen az ilyen konstrukciókat minősítette korrupciógyanúsnak.

Tüttő Kata most azt mondta, hogy ezzel a kedvezménnyel nagyon sokan éltek lakók, bérlők, összemosódik, ki miért kapott kedvezményt. Nem ismeri ennek az ügynek a konkrét részleteit, ezért igazságtalannak tartja, hogy neki kell magyarázkodnia miatt. Arról ugyanakkor meg van győződve, hogy Leisztinger Tamás nem érintett korrupcióban.

Puch László eladta a Népszavát | Magyar Hang

A politikus arra a kérdésre, hogy azért csak beszélt volt párjával a szerződésről, úgy reagált, hogy ők a gyerekeik jövőjéről szoktak beszélni, erről hoznak döntéseket. Az üzletember kapcsán azt is hozzáfűzte, hogy Leisztinger Tamás a legokosabb férfi, akit ismer, az édesapja mellett.

Tüttő Kata indulása nemcsak a sajtóban keltett visszhangot, még Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje is beszélt az ügyről a nemrég kiszivárgott hangfelvételen. – A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek van ez az ügye az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél – mondta.