Borította a Jobbik a győri ellenzéki összefogást – Az országos vezetés már megbüntette őket

Borította a Jobbik a győri ellenzéki összefogást – Az országos vezetés már megbüntette őket

A győri összefogás vezetői, még a jobbikos Fodor Rolanddal. (Fotó: Glázer Tímea Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszalépett Győrben a Jobbik mind a négy egyéni képviselőjelöltje – közölte kedd reggeli Facebook posztjában a párt helyi vezetője. Fodor Roland írása szerint ezzel az „ellenzéki moslékszövetség” elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is. Kilépésük – mint írja – hónapok óta tervezett volt, nincs köze a Borkai Zsoltot „ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

Fodor Roland magyarázata szerint azért csatlakoztak év elején a „vállalhatatlan és elvtelen összellenzéki bohózathoz”, mert terveik szerint így „a nemzetellenes baloldali pártok” nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben. – Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan – tette hozzá.

Security Check Required

null

A helyi Jobbik szerint „a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsoltot leváltani a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén”. Ezért arra kérik szavazóikat, hogy voksoljanak lelkiismeretük szerint civil és független jelöltekre, akik nem részesei a pártpolitikai őrületnek.

FRISSÍTÉS

A Jobbik országos vezetése rövid idő alatt reagált. Mint írták, határozottan elítélik, hogy négy tagjuk visszalépett a közös ellenzéki képviselő-jelöltségtől. Az országos elnökség kedd reggeli döntése szerint a győri alapszervezet működését felfüggesztették, a négy visszalépő politikust visszahívták a pártbon belüli tisztségeikről, és etikai eljárást is indítottak velük szemben.

A Jobbik azt is közölte még, hogy ők tartják magukat minden településen a megállapodásokhoz. Győrben is arra kérték szimpatizánsaikat, hogy támogassák vasárnap az ellenzéki együttműködést. Ez így azért eredményez furcsa helyzetet, mert a Jobbik lényegében egy olyan baloldali összefogást támogat, amelyben politikusai már nem is vesznek részt, a polgármesterjelölt, Glázer Tímea pedig a Demokratikus Koalíció tagja.