Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Óriási birtok van Borkai feleségének nevén

Szerző: | 2019. október 11., 11:21 | Belföld

A Borkai Zsolt feleségének nevén lévő birtok bejárata (Fotó: Facebook/Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas, szőlőhegyet, teniszpályát és jakuzzit is rejtő birtok van Borkai Zsolt feleségének nevén, a területet fegyveres, kutyás őrök őrzik – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos. Az Ördög ügyvédje blog azt írja, valójában Borkaié az a negyedmilliárd forintos repülőgép, ami Somogyi János cégének nevén van. A Magyar Hang megtudta: a gép 2018 májusában kétszer is megjárta a Győr-Split útvonalat.

HIRDETÉS - AIP

Újabb repülőgép került elő a múlt héten kirobban Borkai-ügyben: az Ördög ügyvédje blog azt írja, egy méregdrága Cirrus SR22T Platinum van a győri polgármesterhez közel álló üzletember, Somogyi János nagyvállalkozó cégének nevén, amely egyébként Borkaié. A gép lajstromjele HA-BIC. Ahogy a blog megjegyzi, „ez a legdrágább dugattyús egymotoros repülőgép a világon, kifejezettem luxus kategória, nagyon gyors és kényelmes, a fedélzeten a legkomolyabb műszerezettséggel és műholdas telefonnal. A kategória csúcsa, ára 800 000 dollár, plusz az extrák, például ez a gép tiszta bőr belül”. A gép tehát körülbelül negyed milliárd forint értékű és a blog becslése szerint évente körülbelül 10 millió forintba kerül a fenntartása.

(Fotó: Flickr.com)

Egy a Somogyi Holding Kft. tulajdonában lévő gépről egyébként két nappal ezelőtt a 24.hu is beszámolt. Az Ördög ügyvédje néhány repülési adatot is közzétett: eszerint nem régiben Belgrádba utaztak vele, de szeptemberben megjárta a gép a németországi Essent és Frankfurtot, valamint a román fővárost, Bukarestet és Kolozsvárt is.

A Magyar Hang birtokába került egy ezeknél is érdekesebb információ: a repülő 2018 pünkösdi hétvége előtt, május 10-én és 11-én ingajáratban közlekedett Győr és Split között, az útvonalat kétszer is megjárva. A blog által említett május 22-én (illetve az azt megelőző pünkösdi hétvégén)viszont nem járt arra.

Kiderült az is, hogy komoly vagyon van Borkai Zsolt pedagógus feleségének nevén. Mint arról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán beszámolt, a havi bruttó 1 millió (plusz 250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában másfél hektár szántó ugyan szerepel Sokorópátkán. Ám a telekkönyvi kivonatok szerint pedagógus felesége a festői fekvésű községben 4 hektárnyi telket vásárolt össze 2012 óta. Az egyesített telek pedig átalakult.

Hadházy Ákos

Ismerje meg Borkai polgármester pedagógus feleségének egészen elképe… sztő méretű birtokát! Egyelőre csak kívülről, illetve a Google térképének köszönhetően távolról, azonban ez a látvány is egészen impozáns – pláne, ha ismerjük a méreteket is. A havi bruttó 1 millió (+250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában 1,5 hektár SZÁNTÓ ugyan szerepel Sokorópátkán.

A képviselő egy a birtokon dolgozó építőmunkástól úgy értesült, az egész területet alagcsövezték (csak ennek költsége több tízmillió), gyönyörű jakuzzit is építettek bele, a teniszpálya pedig kívülről is látszik, csakúgy, mint a szőlőskert a hegyoldalban.

A Hadházy által megosztott fotók szerint a területet magas kerítés veszi körül fegyveres őrök őrzik. A képviselő szintén közölt képeket a terület tulajdoni lapjáról is, amely szerint az ingatlan belterületi besorolású.

Címkék: Borkai Zsolt, Győr, Hadházy Ákos, per, Rákosfalvy Zoltán, repülőgép, Somogyi János, szexbotrány


Távolságtartás

Távolságtartás

Ha jobban belegondolnánk, igenis furcsának kellene gondolnunk, hogy mennyire nem tudunk semmit azokról, akik az elmúlt néhány évszázadban hozzánk hasonló utakat voltak kénytelenek bejárni.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest